Sviatek dominira Kasatkinom, Garsija je pobedila Gauff na VTA finalu

Sviatek dominira Kasatkinom, Garsija je pobedila Gauff na VTA finalu

Iga Sviatek pokazala je zašto je broj jedan na svetu i veliki favorit za pobedu na ovogodišnjem VTA finalu u Forth Worth-u, demontažom Darije Kasatkine rezultatom 6-2 6-3 pre nego što je Caroline Garcia pobedila Coco Gauff u uzastopnim setovima. utorak.

Kasatkina se osećala gotovo kao meč kada je Sviatek spasio dve brejk lopte i udario vinera iz forhend-a pored ispruženog reketa Rusa za vođstvo od 3-0 u prvom setu.

21-godišnja Poljakinja je odatle krstarila, dominirajući svojim servisom, uključujući onaj na meč lopti sa kojim Kasatkina nije mogla da se izbori, da bi poboljšala svoj rekord u međusobnom meču protiv Kasatkine na 5-0 ove godine.

„Mislim da sam počeo prilično dobro i to mi je dalo mnogo samopouzdanja“, rekao je Sviatek za Tennis Channel.

„Ali sa druge strane, morate biti veoma oprezni i strpljivi protiv Daše. Želeo sam da igram na zaista solidan način, ali sam izvršio pritisak na svog protivnika.

„To sam uradio prilično dobro i srećan sam zbog toga.

Ova pobeda nastavlja fenomenalnu sezonu za Sviateka, koji je u aprilu popeo na svetski broj jedan i osvojio osam titula, uključujući dva grend slem turnira na Rolan Garosu i Flešing Medousu ove godine.

Debitantkinja VTA finala Kasatkina je takođe podigla nivo ove sezone, plasiravši se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske i vratila se među prvih 10 prvi put od 2019. godine.

VTA finale uključuje osam žena podeljenih u dve grupe, a dve prve u finalu idu u polufinale turnira u dvorani koji se igra na ljubičastim tvrdim terenima u Teksasu.

U drugom grupnom meču dana Trejsi Ostin, Francuskinja Garsija je pobedila američkog tinejdžera Gaufa sa 6-4 6-3 i tako sjajno počela.

Francuskinja veteranka, koja je takođe trijumfovala nad Gauffom u četvrtfinalu ovogodišnjeg Ju-Es opena, bila je bolja sa najvećim poenima u meču, četiri puta je razbila Gaufa sklona greškama.

„Najvažnija stvar danas je da sam ostao zaista pozitivan, zaista fokusiran na sadašnji trenutak“, rekao je Garsija, koji se u četvrtak suočava sa Sviatekom, za Tennis Channel.

„Uvek znamo koliko je važan početak meča i imao sam priliku da pobedim u prvom gemu, ali sam se slomio, i rekao sam da to nije dobro. Ali sam ostao pozitivan i mogao sam da ostanem miran.“

Amerikanka Džesika Pegula će se u sredu u grupnoj fazi boriti protiv Tunižanke Ons Jabeur, a Arina Sabalenka protiv Marije Sakari. VTA finale se završava 7. novembra.