„Svi želimo da budemo voljeni:“ Selektor Engleske Sautgejt uživa u pobedi u polufinalu Eura 2024. posle kritika

„Svi želimo da budemo voljeni:“ Selektor Engleske Sautgejt uživa u pobedi u polufinalu Eura 2024. posle kritika

Nemačka je bila poprište dramatičnih događaja u svetu fudbala kada je Geret Sautgejt, menadžer Engleske, suočen sa kritikama, uspeo da odvede svoj tim do finala Eura 2024. Ovaj uspeh može značiti preokret u odnosu između Sautgejta i navijača, nakon nedavne turbulencije.

Sautgejt, nekadašnji idol navijača i hvaljen trener, postao je meta nezadovoljnih pristalica i kritika medija zbog svog opreznog pristupa. Međutim, pobeda protiv Holandije u polufinalu, rezultatom 2-1, donela je promene. Sautgejtov tim je pokazao otvoreniji i napadačkiji stil igre, a odluka da zameni kapitena Harija Kejna rezultirala je golom u poslednjim trenucima utakmice.

Sautgejt je istakao važnost podrške navijača i ponos koji oseća kao Englez. Njegova veza sa publikom je posebna, a finale Eura 2024. pruža priliku da se ta veza dodatno učvrsti.

Iako je Sautgejt bio kritikovan zbog taktike koja je rezultirala porazom od Italije na prethodnom Euru, njegov uspeh na ovom turniru pokazuje da je sposoban da donese rezultate. Engleska je morala da se suoči sa teškim trenucima tokom putovanja do polufinala, ali su ključni golovi održali nadu u tim.

U nedeljnom finalu, Engleska će se suočiti sa Španijom u borbi za trofej. Sautgejt ističe da je ponosan što je doveo tim do finala i da će se boriti sa najboljim ekipama na turniru.