Svetla budućnost srpskog tenisa – Luna Vujović šampionka Evrope, Dušica Popovski srebrna

Svetla budućnost srpskog tenisa – Luna Vujović šampionka Evrope, Dušica Popovski srebrna

Mlada srpska teniserka Luna Vujović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 14 godina, pošto je u finalu u češkom Mostu savladala zemljakinju Dušicu Popovski 2:0 (6:3, 6:3).

Posle velikog uspeha na Vimbldonu, gde je osvojila titulu u konkurenciji igračica do 15 godina, Luna Vujović osvojila je novi trofej – postala je šampionka Evrope u konkurenciji do 14 godina.

Luna je u finalnom meču pobedila još jednu mladu srpsku teniserku Dušicu Popovski i to u dva seta – 6:3, 6:3.

„Uživale smo na terenu, iako nismo pokazale najbolji tenis koji znamo. Bilo nam je fenomenalno da jedna protiv druge igramo za titulu najbolje u Evropi. I drago mi je što sam to baš ja. Nismo igrale zvanično od konkurencije do 12 godina, ali smo poslednjih mesec dana trenirale zajedno, živele zajedno i prave smo drugarice“, rekla je Luna Vujović.

Ni Dušica Popovski nije krila oduševljenje.

„Bile smo presrećne što smo došle do borbe za titulu zajedno. Drugarice smo, sve prolazimo zajedno, pa smo i ovoga puta morale na teren zajedno. Presrećna sam zbog svega što smo ostvarile, ali mislim da smo mogle malo bolje da igramo u finalu. Ovo je prvi put u istoriji da dve srpske reprezentativke igraju finale Evropskog prvenstva do 14 godina“, izjavila je Popovski.

Zahvaljujući trijumfu u finalu Evropskog prvenstva, Luna Vujović se automatski kvalifikovala za Juniorski Masters, koji je na programu u novembru.

Luna i Dušica bile su deo reprezentacije Srbije koja se nedavno na ekipnom šampionatu Evrope okitila srebrnim odličjem.