Mančester junajtedu se izborio za remi sa Lidsom

Mančester junajtedu se izborio za remi sa Lidsom

Prvi gol Džejdona Sanča od septembra doneo je Mančester junajtedu uzbudljiv remi 2-2 sa Lids junajtedom u Premijer ligi u sredu, pošto su se domaćini vratili sa dva gola manje i spasili bod, prenosi Rojters.

Lids je izleteo iz zamki i zaprepastio Old Traford u tišini posle 55 sekundi kada je Vilfrid Gnonto sa ivice šesnaesterca pogodio goste ispred sebe.

Domaći tim je protraćio gomilu šansi za poravnanje u prvom poluvremenu, pre nego što je Lids izgledao kao da je ušao u pobedničku poziciju početkom druge trećine kada je Rafael Varan probio sopstvenu mrežu i udvostručio prednost gostiju.

Međutim, dobro raspoloženi Markus Rašford je glavom vratio domaćine u meč u 62. minutu, a Sančo je izašao sa klupe i osam minuta kasnije spasio bod, proguravši loptu pored golmana Ilana Meslijea.

Old Traford je slutio da će još jedan uzbudljiv povratak biti završen kasnim pobednikom, ali njihova ekipa je ostala bez para, jer nije uspela da pobedi kod kuće prvi put u 14 mečeva u svim takmičenjima.

Sjedinjene Države su treće na tabeli, tri boda ispred Njukasl junajteda na četvrtom mestu, nakon što su odigrale jednu utakmicu više.

Lids bez menadžera se popeo za jedno mesto na 16., jedan poen više od zone ispadanja.

Junajted je pobedio rivala iz Rouzsa Lids rezultatom 11-3 u prethodna dva okršaja na Old Trafordu, a gosti su bili u nizu od sedam utakmica u Premijer ligi bez pobede, što je dovelo do otpuštanja menadžera Džesija Marša ove nedelje.

Njihova forma je to učinila još iznenađujućim kada je Lids rano došao u vođstvo, Gnonto je postigao drugi najraniji gol koji je postigao gostujući igrač na Old Trafordu u Premijer ligi, nakon udarca Edina Džeke 2014. za Mančester Siti.

Nakon što je De Hea odbio sekundu Lidsu pametnim zaustavljanjem na njegovoj bližoj stativi, Junajted je dva puta bio blizu izjednačavanja pošto je debitant Marsel Sabicer bacio loptu pre nego što je Garnačo izbušio tik pored gola.

Šanse su se nizale za domaće, a Garnačo je zaobišao Meslijea pre nego što je video blokiran udarac, a Sabicer je odbijen sjajnom odbranom.

Izgledalo je da se rasipnost domaćina pokazala skupom jer je izgledalo da je Lids na putu da obezbedi prvu pobedu u 18 puta na Old Traford nakon što je Varan bio nemoćan da spreči centaršut Krisensija Samervila da se ubaci u sopstvenu mrežu.

Rašford je, međutim, imao još jednu ideju, da postigne gol glavom i postane prvi igrač Mančester junajteda koji je postigao gol u šest uzastopnih nastupa na Old Trafordu u Premijer ligi od Vejna Runija 2012.

Brenden Aronson je pogodio stativu iz slobodnog udarca Lidsa, što je Mančester junajted iskoristio kada je Sančo, koji se vratio u tim posle dužeg odsustva zbog fizičkih i psihičkih problema, mirnom završnicom postigao izjednačenje.