Suarez postigao gol u nadoknadi vremena, Urugvaj je pobedio Kanadu za 3. mesto na Kopa Americi

Suarez postigao gol u nadoknadi vremena, Urugvaj je pobedio Kanadu za 3. mesto na Kopa Americi

Luis Suarez je još jednom pokazao svoju sposobnost za velike igre na terenu, dok je Urugvaj zauzeo treće mesto na Kupu Amerika pobedivši Kanadu sa 4-3 u penale nakon nerešenih 2-2. Golman Urugvaja, Serhio Rochet, odbranio je ključni penal za svoj tim, dok je Alphonso Davies promašio poslednji udarac za Kanadu, pogodivši prečku.

Selektor Urugvaja, Marselo Bielsa, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom, ističući da je Urugvaj jedan od tri najbolja tima na turniru. Ipak, Bielsa je naglasio da nije potpuno zadovoljan igrom svoje ekipe, sugerirajući da je možda pogrešio u proceni umora igrača nakon kratkog odmora između utakmica.

Suarez je pohvaljen od strane Bielse, koji je istakao njegove fizičke i mentalne sposobnosti, posebno nakon postignutog gola tokom meča. Kanada, pod vođstvom trenera Džesija Marša, predstavila je solidan nastup na turniru, pokazavši značajan napredak u odnosu na prethodne godine.

Utakmica je bila dinamična, sa Urugvajem koji je vodio u pojedinim trenucima, dok je Kanada uspela da se vrati i izjednači rezultat. Marš je istakao ponos u igri svojih igrača, ali je takođe primetio nedostatke u zatvaranju meča, što će tim morati da poboljša u budućim utakmicama.

Na kraju, Urugvaj je trijumfovao, dok je Kanada pokazala značajan napredak i borila se hrabro tokom celog turnira. Očekuje se da će oba tima izvući korisne lekcije iz ovog iskustva dok se okreću budućim izazovima na međunarodnoj sceni fudbala.