Stojković: Došli smo da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat

Stojković: Došli smo da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa došla u Kopenhagen da odigra najbolje što može i ostvari pozitivan rezultat. Naša reprezentacija nije pobedila Dansku od 1990. godine. 

Sutrašnji meč od 18 časova na stadionu Parken dolazi samo dva i po meseca posle remija istih ekipa u poslednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

„Danska je ovek bila neugodan i težak protivnik. Iz ciklusa u ciklus, plasmanima na velika takmičenja potvrđuju kvalitet. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu odigrali utakmicu koja je bila od izuzetne važnosti i za nas i za njih, utakmica je završena 0:0, a tim rezultatom su oni bili mnogo zadovoljniji. Očekujem da sutrašnja utakmica bude na isto takvom nivou. Ekipa se nije mnogo promenila u odnosu na naš prethodni meč, pa ne verujem da može mnogo šta da se promeni u njihovom sistemu, analizirali smo sve i spremni smo. Mi smo došli ovde da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Kopenhagenu.

Kadrovska situacija u ekipi je dobra. 

„Niko od igrača se ne žali na povredu, svi igrači koji su ovde biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala sa Švajcarskom. Moramo da se prilagodimo i osvežimo ekipu, da bude spremna za izazov kakav je Danska“, zaključio je Stojković.