Stefen Kari vodi SAD do pobede nad Srbijom u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre

Stefen Kari vodi SAD do pobede nad Srbijom u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre

Stiven Kari je postao mnogo agresivniji u napadu tokom pripremnih utakmica američkog olimpijskog tima, postigavši 24 poena u pobedi SAD nad Srbijom sa 105-79. Ovo je treća uzastopna pobeda SAD u seriji egzibicionih utakmica uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Bam Adebajo je dodao 17 poena, dok je Entoni Dejvis imao impresivan učinak sa sedam poena, šest skokova i šest blokada. Entoni Edvards je postigao 16 poena, a Lebron Džejms je dodao 11 poena.

SAD su dominirale tokom cele utakmice, vodeći sa čak 31 poenom u jednom trenutku. Utakmica je odigrana u Abu Dabiju, a SAD će se sada uputiti u London gde će odigrati još dve pripremne utakmice pre odlaska u Francusku.

Za Srbiju je Nikola Jokić postigao 16 poena i 11 skokova, dok je Aleksa Avramović dodao 14 poena. Srbija je igrala drugu utakmicu za dva dana, nakon poraza od Australije u kojoj je odmarala kapitena Bogdana Bogdanovića.

Meč je bio važan pregled za oba tima koja će se takmičiti u Grupi C na Olimpijskim igrama, gde će otvoriti svoje takmičenje međusobnim duelom 28. jula.