Stefan Lazarević pojačao FMP

Stefan Lazarević pojačao FMP

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević je novo pojačanje FMP-a iz Železnika.

„U pitanju je još jedan domaći igrač, dobro poznato lice, Stefan Lazarević. Njega izvesno nije potrebno posebno predstavljati. Veliki borac na terenu, a po mnogim ocenama jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji koje Srbija ima.Lazarević je punu afirmaciju na seniorskom nivou dobio upravo u dresu Pantera“, stoji u saopštenju FMP-a.

On je u sezoni 2016/2017 sa svega 20 godina imao u proseku više od 20 minuta na parketu u ABA ligi. Već sledeće je nastupajući za FMP postao i jedan od lidera ekipe uz prosek od 10.8 poena uz 4.9 skokova. Usledio je njegov prelazak u Crvenu zvezdu gde je i ponikao.

Lazarević se sada vraća na dobro poznato mesto sa zavidnim evroligaškim iskustvo koje će biti od velikog značaja za ekipu Pantera koja će se suočiti po prvi put u istoriji kluba sa izazovom koji nosi takmičenje u FIBA Ligi šampiona.

Prošle sezone u crveno-belom dresu u ABA ligi je prosečno beležio 3,8 poena uz 1,8 skokova, dok je u Evroligi upisao 19 nastupa i postigao ukupno 22 poena i 18 skokova. Posebno se isticao u defanzivnim zadacima.