Srbiji se smeši četvrti šešir na žrebu grupa za EP

Srbiji se smeši četvrti šešir na žrebu grupa za EP

Polako se kompletira spisak učesnika narednog EURO, a među njima je mesto obezbedila Srbija. Samim tim našla se u bubnju za žreb koji je na programu 2. decembra.

Teško da neko može i da pomisli da predstojeće Prvenstvo Evrope u Nemačkoj neće biti jedno od najboljih, ako ne i najbolje organizovano prvenstvo do sada. Svima je poznato koliko Nemci poklanjaju pažnju apsolutno svim detaljima, tako da će i žreb grupne faze za EURO 2024. biti apsolutno spektakularan.

Jednostavno, sama činjenica da će biti održan u prelepom zdanju Filharmonije na Elbi, 2.decembra u Hamburgu, uz prisustvo svih članica učesnica i brojnih najvećih imena evropskog i nemačkog fudbala, garantuje lep doživljaj. Naravno, selektor Dragan Stojković i Orlovi ima privilegiju da budu deo spektakla.

Ono što nije dobro, Srbiji se smeši etvrti šešir, i to zbog remija protiv Bugarske u Leskovcu. Da su Orlovi pobedili u poslednjem meču kvalifikacija u Bugarskoj, gotovo sigurno bi bili u trećem šeširu, što bi moglo da im donese bar nešto lakše rivale.

Ovako, ostaje da se sačeka kraj kvalifikacija, pa da i definitivno bude poznato u kojem šeširu će biti kuglica sa imenom Srbije. A četvrti šešir činiće tri selekcije koje će na EP stići kroz baraž Lige nacija, kao i tri najlošije plasirane selekcije iz kvalifikacija.

U grupama u kojima je bilo po šest selekcija, biće izbrisani rezultati protiv poslednje selekcije u grupi. Srbija je na kraju osvojila drugo mesto, sa 14 bodova i gol razlikom 15:9.