Srbija u poslednjim sekundama do preokreta i pobede nad Finskom

Srbija u poslednjim sekundama do preokreta i pobede nad Finskom

Rukometaši Srbije savladali Finsku sa 30:29 u pretposlednjem meču Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši rukometaši posle velike borbe uspeli su da savladaju odlične fince. Srbija je dobro ušla u meč usledilo je opuštanje i Fici prave preokret. Početkom drugog dela ige ponovo su naši rukometaši stekli prednost. Međutim, finci se nisu predavali, usledio je novi prekret i  eival je imao plus četiri. Usledio je sjajan finiš rukometaša Srbije, koji ponovo prekreću rezultat i u poslednjim sekundama stižu do pobede.

Rukometaši Srbije odlično su ušli u meč. Odbrana 5-1 je dobro funkcionisala i protivnik nije lako pronalazio rešenja u napadu. Naša reprezentacija je u par navrata imala plus četiri, a poslenji put pri rezultatu 11:7.

Tada se raspala igra naše selekcije, pre svega zahvaljujući neiskorišćenim sedmercima, tačnije golman Finaca, Roslander je u dva vezana napada uspeo da odbani udarce naših igrača sa linije sedam metara.

Finci su se tada raziglali, a naša ekipa nije uspela da se vrati u meč. Do kraja prvog poluvremena rival uspeva da serijom 10:3 preokrenu rezultat i na poluvreme ode sa plus tri, 17:14.

Našima je pripao i početak drugog poluvremena. Serijom 7:2 preokrenuli su rezultat. Ponovo je usledio preriod loše igre naše selekcije. Finci to koriste i ponovo stižu do prednosti, ovog puta od četiri gola – 28:24.

Naši hvataju priključak sa dva vezana pogotka i pet minuta pre kraja rival je vodio sa 29:27. Nastavljena je serija naše ekipe koja do kraja meča uspeva da preokrene rezultat i ukupnom serijom 5:0 dođe do pobede – 30:29. Poslednji gol za našu selekciju postigao je Vorkapić četiri sekunde pre kraja susreta.