Srbija protiv Slovenije na prekretnici iliti ko bi napisao istoriju onoga što je moglo biti

Srbija protiv Slovenije na prekretnici iliti ko bi napisao istoriju onoga što je moglo biti

Fudbaleri Srbije igraće utakmicu drugog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije. Meč počinje u 15.00.

Srbija je poražena u prvom meču na Evropskom prvenstvu od Engleske minimalnim rezultatom – 1:0. Strelac trijumfalnog gola bio je Džud Belingem. Uprkos lošem početku, izvesno je da će izabranici selektora Dragana Stojkovića izaći s velikim samopouzdanjem na meču protiv Slovenije, jer su u drugom poluvremenu protiv Engleske bili ravnopravan, a u pojedinim deonicama utakmice igrački i bolji rival.

Slovenački list Delo izvestio je nakon remija Slovenije i Danske u prvom kolu da je njihov nacionalni tim napravio prvi korak ka ostvarenju sna u Nemačkoj. Erik Janža je Slovencima doneo nerešen rezultat – 1:1.

Srbija i Slovenija se sastaju s podjednakim šansama za trijumf. Na prethodnih osam okršaja, timovi su izbrojali po jednu pobedu i čak šest remija. Mnogo je uzbudljivih međusobnih duela iza dve reprezentacije. Poslednji put na šampionatu Evrope, pre Evra u Nemačkoj, ekipe su takođe u grupi C 2000. godine odigrale nezaboravan meč pun uzbuđenja koji je okončan remijem – 3:3.

Utakmica drugog kola između Srbije i Slovenije biće odigrana u Minhenu na stadionu koji je poneo ime po gradu u kome se nalazi samo za potrebe Evra. Inače, stadion „Alijanc arena“ poznata je kao dom fudbalera Bajerna. Početak je rezervisan za 15.00 i to će biti prvi meč dana.