Srbija protiv Mađarske za polufinale Evropskog prvenstva u vaterpolu

Srbija protiv Mađarske za polufinale Evropskog prvenstva u vaterpolu

Vaterpolisti Srbije danas u 15.00 časova igraju meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Zagrebu protiv reprezentacije Mađarske.

Nakon tri lake pobede u grupi koje su joj donele plasman u drugu fazu takmičenja, Srbiju je u plej-ofu za plasman u četvtfinale čekao nešto teži posao. Iako je izgubila sve tri utakmice u grupnoj fazi, Francuska je predstavljala znatno nezgodnijeg protivnika od Izraela, Nemačke i Malte, naročito imajući u vidu da je poraze zabeležila protiv veoma kvalitetnih rivala. 

Prvo poluvreme reprize sa prošlog prvenstva Evrope, koje je pripalo Francuskoj, pokazalo je zbog čega su iz tabora srpske reprezentacije upozoravali na kvalitet protivnika. Međutim, u nastavku je Srbija ipak pokazala da je kvalitet na njenoj strani i uspela da se revanšira za poraz iz Splita u istoj fazi takmičenja pre dve godine. 

U četvrtfinalu je čekaju starci znanci – ekipa Mađarske. Mađari su do četvrtfinala stigli kao prvoplasirani tim grupe B, ispred Italije i Grčke. Nakon poraza u prvom kolu od Grka, uspeli su da savladaju Gruziju i Italiju i domognu se plasmana u nokaut fazu.