Fudbalska reprezentacija Srbija igra protiv Bugarske

Fudbalska reprezentacija Srbija igra protiv Bugarske

Reprezentacija Srbije u fudbalu igraće protiv Bugarske meč trećeg kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Utakmica u Razgradu je na programu od 20 sati i 45 minuta.

Srbija je kvalifikacioni ciklus takmičenja za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine počela pobedama, bez primljenog gola protiv Litvanije i Crne Gore.

„Orlovima“ ide na ruku i remi Mađarske i Crne Gore, te će u slučaju pobede nad Bugarskom srpski reprezentativci biti korak dalje od pomenutih timova, ali i korak bliže duogoočekivanom plasmanu na fudbalskom turniru najboljih selekcija Starog kontinenta. 

Reprezentacija Bugarske je do sada osvojila jedan bod nakon remija sa Litvanijom, a odigrala je i jedan meč više od Srbije, međutim poražena je od Crne Gore i Mađarske.

Srbija i Bugarska su do sada samo dva puta odmerile snage i nijednom nisu odigrali takmičarski meč, već prijateljske susrete.

„Orlovi“ su bili bolji oba puta od bugarskih protivnika. Prvi od dva meča odigran je 2008. godine u Beogradu i Srbija je trijumfovala ubedljivim rezultatom 6:1.

Savo Milošević je nakon tog meča ozvaničio kraj reprezentativne karijere, a uz to postigao je dva gola, ali i promašio dva penala.

Drugi put Srbija je bila bolja od Bugarske 2010. godine u Sofiji minimalnim rezultatom, 1:0.