Srbija izvukla bod protiv Bugarske u poslednjem minutu meča

Srbija izvukla bod protiv Bugarske u poslednjem minutu meča

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešenu utakmicu sa selekcijom Bugarske 1:1 u trećem kolu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bod „orlovima“ doneo je Darko Lazović u poslednjem minutu igre.

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Bugarskom 1:1 u trećem kolu Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Do poslednjeg minuta igre Bugarska je imala povoljan rezultat, ali je remi „orlovima“ doneo Darko Lazović sjajnim golom u finišu utakmice.

Meč je počeo u sporom ritmu, razmenjivali su protivnici povremene napade, ali u prvih 45 minuta igre nije bilo prilika da neko od fudbalera iz suprostavljenih tabora postigne pogodak.

Najozbiljniju priliku imali su fudbaleri Bugarske u 31. minutu meča, kada je veoma loše pozicioniranje defanzivaca Srbije Geori Rusev iskoristio za šansu u kojoj je bio neprecizan u situaciji „jedan na jedan“. Iako je bugarska „desetka“ imala priliku da bliže priđe golmanu Vanji Milinkoviću-Saviću, ipak je odabrao da šutira, a lopta je prošla tik pored stative.

Prvo poluvreme odlikovala je neorganizovana igra „orlova“ pre svega u pripopredaji lopte, a zatim i u delu centaršuteva u protivnički šesnaesterac.

Selektor Dragan Stojković nije odustao ni ovoga puta od formacije sa tri igrača u defanzivi i jednog napadača, iako se protiv Bugarske ovakva igra ispostavila potpuno demodiranom i nepraktičnom.

Srbija je istini za volju imala inicijativu, a Bugarska je čekala priliku iz kontranapada i u takvoj razmeri prvo poluvreme završeno je bez golova.

U nastavku utakmice, Bugarska je stigla već u drugom minutu drugog poluvremena do vođstva.

Kiril Despodov je iskoristio neshvatljivu grešku defanzivaca Srbije u šesnaestercu koji su ispustili iz vida najboljeg fudbalera Bugarske, a on je bio precizan sa 10-11 metara udaljenosti od gola Vanje Milinkovića-Savića.

Neprestani napadi Srbije urodili su plodom u finišu meča, jer je igra do postignutog gola delovala bezidejno i neorganzovano u oba pravca, tranziciona igra je izostala i skoro svaki napad završen je prekidom disciplinovanih Bugara.

Presing Srbije je izostao, protrčavanja krilnih fudbalera gotovo da nije bilo, a napadači nijednom nisu napravili varku u kretnji.

Defanzivci su bili izvan ritma utakmice i u svakoj krtičnoj situaciji vraćali su loptu golmanu Milinkoviću-Saviću.

Ipak, Darko Lazović je doneo remi Srbiji u 96. minutu meča, a samim tim i veoma važan bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija je stigla do sedmog boda u grupnoj fazi i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli. Dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo. 

Srbija u narednom kolu, 7. septembra, igra protiv Mađarske.