Srbija dominantna protiv Portorika, Arena ispratila Orlove u Kinu

Srbija dominantna protiv Portorika, Arena ispratila Orlove u Kinu

Košarkaši Srbije savladali su ubedljivo u beogradskoj Areni selekciju Portorika 110:75, u prijateljskom duelu pred Mundobasket. Ekipa Svetislava Pešića imala i više od 50 poena prednosti, u poslednjoj deonici debitovao mladi Nikola Topić. Orlovi u četvrtak putuju u Kinu gde će odigrati još dve pripremne utakmice, a protivnici će biti Kina i Brazil.

Jeste da je u pitanju pripremna utakmica, ali Orlovi su protiv Portorika pokazali visok nivo koncentracije, angažovanosti i borbenosti, usled čega je ostvarena ubedljiva pobeda u Areni – 110:75.

Selektor Pešić isprobao je 14 igrača, a šansu da zaigra za A reprezentaciju dobio je i mladi Nikola Topić, koji se u finišu meča upisao i u listu strelaca.

U prvoj petorci našli su se Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Nikola Jović i Nikola Milutinov i upravo su njih petorica bili najbolji pojedinci na terenu.

Srbija je na početku meča iskoristila visinsku prednost u odnosu na tim Portorika, koji je mahom napade završava šutem za tri poena.

Orlovi su vrzo stekli dvocifrenu prednost, a na prvi odmor otišli su sa porednošću od 26:13.

Usledila je izuzetna šuterska deonica srpskog tima, u kojoj su Pešićevi izabranici ubacili čak 39 poena.

Proradio je šut spolja, Dobrić je odigrao najbolju partiju u dresu reprezentacije, Milutinov bio nezaustavljiv pod protivničkim košem, dok je Stefan Jović delio asistencije kao u najboljim danima.

Upravo je partija Stefana Jovića najbolje što su Orlovi izvukli iz ovog duela. Nekadašnji plej Radničkog i Crvene zvezde pokazao je da i te kako može da bude od koristi timu, a meč je završio sa dvocifrenim brojem asistencija.

Odličnu partiju pružio je i mladi Nikola Jović, koji je pokazao svoje kvalitet i u odbrani i u napadu, dok je kapten Bogdanović utakmicu završio sa pet postignutih trojki.

Prednost Orlova je u trećoj deonici išla i na više od 50 poena, da bi u poslednjoj četvrtini šansu dobili igrači koji se bore za svoje mesto među putnicima za Mundobasket.

Publika u Areni ovacijama je pozdravila debi Nikole Topića za A selekciju, a MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva za juniore uzvratio je sa nekoliko lepih asistencija i poenima sa linije za slobodna bacanja.

Utisak je da meč protiv Portorika nije pravo merilo forme u kojoj se nalaze srpski košarkaši, iako će baš ova srednjoamerička reprezentacija biti protivnik Orlovima u grupi na Svetskom šampionatu.

Igra Srbije zadovoljila je sve ukuse, ali mesta za napredak svakako ima.

Pešić je imati još dve prilike da uigra tim pred početak Mundobasketa, Orlove očekuju dve utakmice u Kini, protiv domaćina u nedelju i Brauila u ponedeljak.

I dalje nije poznato kojih će 12 igrača igrati na šampionatu, a očekuje se da selektor objavi konačan sastav pred put u Aziju.