Đoković dominira, postavlja rekord i osigurava mesto među osam najboljih

Đoković dominira, postavlja rekord i osigurava mesto među osam najboljih

Fenomenalni Novak Đoković nastavlja impresivan put na Australijan Openu, razbijajući francuskog igrača Adriana Manarina u osmini finala. Đoković je ostvario ubedljivu pobedu sa rezultatom 6:0, 6:0, 6:3, čime je pokazao svoju vrhunsku formu i dominaciju na terenu.

Ova pobeda označava Đokovićev 14. uzastopni plasman među osam najboljih na Australijan Openu, čime se izjednačio sa švajcarskim teniserom Rodžerom Federerom na vrhu večne liste. Sa 58. Gren slem četvrtfinalom, Đoković nastavlja da postavlja rekorde i gradi svoj impresivan status u svetu tenisa.

U duelu sa Adrianom Manarinom, Đoković je demonstrirao izuzetnu kontrolu, agresivnost i briljantnu igru na terenu. Prvi teniser sveta svih vremena gotovo je bez problema osvojio prva dva seta sa ubedljivih 6:0, 6:0, pre nego što je dopustio protivniku da osvoji nekoliko gemova u trećem setu, koji je završen rezultatom 6:3 u korist Đokovića.

Sledi mu četvrtfinale gde će se suočiti sa pobednikom duela Tejlor Fric – Stefanos Cicipas.

Đokovićev uspeh na Australijan Openu ne samo da zadivljuje svet tenisa već i postavlja visok standard za naredne izazove na putu ka osvajanju još jednog Gren slema. Sportski svet sa nestrpljenjem iščekuje naredne korake ovog vrhunskog tenisera u njegovoj borbi za titulu.