Poraz Partizana u finalu ABA Superkupa

Poraz Partizana u finalu ABA Superkupa

Košarkaši Partizana su se suočili s neočekivanim porazom u triler meču protiv SC Derbija na Superkupu ABA lige. Iako su vodili sa 81:73, izabranici Željka Obradovića nisu uspeli zadržati prednost i na kraju su poraženi rezultatom 83:81. Trofej je otišao SC Derbiju, a junak meča bio je Borna Kapusta.

Najefikasniji igrači u timovima bili su Obri Doukins sa 18 poena za SC Derbi i Kevin Panter sa 23 poena za Partizan. Kenan Kamenjaš je dodao 14 poena za SC Derbi, dok je Zak Ledej postigao 13 poena za Partizan.

SC Derbi je od samog početka nametnuo svoju brzu igru i stekao prednost, vodeći u prvoj četvrtini sa 25:22. Nastavili su s dobrim izdanjem i u drugom kvartalu, povodstvo se povećalo na 40:29. Međutim, Partizan se vratio u igru i smanjio zaostatak na 40:42 do poluvremena.

Treći kvartal donio je žestoku borbu i prednost Partizana od pet poena. Ali SC Derbi nije odustajao, i na kraju trećeg kvartala, rezultat je bio 66:63 u korist Partizana.

Međutim, u poslednjem kvartalu, SC Derbi je pokazao veliku volju za pobedom. Iako je Partizan stekao prednost od šest poena, SC Derbi se vratio i stigao do pobede sa 83:81, zahvaljujući trojci Bornu Kapuste. Partizan je imao poslednji napad, ali nije uspeo da postigne koš za produžetak.

Ovim porazom, Partizan će se okrenuti predstojećem startu ABA lige, gde će se suočiti sa Mornarom na svom terenu. SC Derbi će gostovati ekipi Splita u prvoj rundi ABA lige.