Slovačka poražena od Engleske na Euru 2024

Slovačka poražena od Engleske na Euru 2024

Slovačka fudbalska reprezentacija doživela je težak poraz na Evropskom prvenstvu, što je izazvalo emotivne reakcije među igračima i stručnim štabom. Kapiten Milan Škriniar izrazio je razočaranje nakon što je njegov tim propustio priliku da se plasira u četvrtfinale takmičenja, uprkos vođstvu protiv Engleske koje je na kraju izgubljeno.

Slovačka je imala šansu da ostvari istorijski uspeh na turniru, ali je na kraju ispala posle produžetaka. Trener Frančesko Kalcona nije krio razočaranje zbog propuštene prilike, ističući da je njegov tim igrao dobro protiv favorizovane engleske selekcije. Ipak, nedostajalo je malo sreće da se rezultat okrene u njihovu korist.

Ivan Šranac je postigao pogodak za Slovačku, ali je kasnije Engleska uspela da izjednači rezultat i stigne do pobede. Kalcona je bio vidno frustriran zbog nekih odluka sudija i postupaka igrača Engleske, što je dovelo do tenzija na terenu.

Na kraju, Slovačka je morala da se oprosti od turnira, ali su igrači napustili teren uzdignute glave. Kalcona je pohvalio svoje igrače na hrabroj igri i istakao da su pružili sve od sebe protiv jakih protivnika. Iako nije ostvaren željeni rezultat, Slovačka je pokazala da može da se nosi sa najboljim ekipama i da ima potencijal za buduće uspehe na međunarodnoj sceni.