Savo Milošević ponovo trener Partizana

Savo Milošević ponovo trener Partizana

Srpski vicešampion Partizan dobio je novog trenera manje od 24 časa pošto je raskinuo saradnju sa Ilijom Stolicom zbog serije loših rezultata. Na klupu crno-belih vraća se Savo Milošević, nezvanično je potvrđeno za Sport Klub, a zvanično saopštenje očekuje se vrlo brzo.

Biće to drugi put da 48-godišnjak iz Bijeljine dolazi na klupu tima iz Humske, prethodno je „Parni valjak“ vodio od 2019. do 2020. godine.

Trener crno-belih bio je na 67 utakmica u tom periodu – pobedio je na 43, remizirao na 9, a izgubio na 15 duela. Osvojio je sa crno-belima Kup Srbije 2019. godine. U sezoni 2019/2020. Partizan je eliminisao Malatiju i Molde i plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope.

Tamo je u pretposlednjem kolu imao veliku priliku da obezbedi prolaz dalje pobedom na gostovanju protiv AZ Alkmara (Mančester Junajted je odranije bio prvi), ali je Partizan ispustio vođstvo od 2:0 primivši golove u 85. i 90+2. minutu.

Od poslednjeg mandata u Partizanu, Milošević je imao samo jedan angažman – manje od četiri meseca bio je na klupi ljubljanske Olimpije, ali tim nije postizao željene rezultate.

U Partizanu je Milošević prvi put stekao iskustvo glavnog trenera, budući da je prethodno od 2011. do 2012. bio pomoćni trener u reprezentaciji Crne Gore. Kao igrač imao je veliku karijeru tokom koje je za nacionalni tim Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije odigrao 102 utakmice i postigao 37 golova. Nastupao je za Partizan, Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin.

Miloševića po dolasku u Humsku čega izuzetno kompleksna situacija – tim nije igrao dobro u proteklom periodu i potrebno je uspostaviti temelje za ostatak sezone.

Partizan je posle četiri kola u Superligi Srbije osvojio pet bodova, sedam manje od „večitog rivala“ Crvene zvezde, koja je na čelu tabele. Naredni meč Partizan igra u nedelju protiv Mladosti u Novom Sadu od 19 časova i 30 minuta.

Što se evropskih takmičenja tiče, crno-bele sada očekuje četvrto kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, a protivnik u direktnoj borbi za grupnu fazu biće malteški Hamrun. Prvi meč igra se u Beogradu 18. avgusta, dok je revanš na Malti zakazan za 25. avgust.