Sjajni Bajern do pobede u meču u kojem je viđeno osam golova

Sjajni Bajern do pobede u meču u kojem je viđeno osam golova

Fudbaleri minhenskog Bajerna nastavljaju sa ubedljivim pobedama i, barem do nedelje, popeli su se na čelo tabele Premijer lige. Tim Julijana Nagelsmana kao domaćin na „Alijanc areni“ pobedio je Majnc rezultatom 6:2 (3:1) i došao do trećeg prvenstvenog trijumfa u nizu. Red Bul Lajpcig je savladao Bajer Leverkuzen, a ubedljivu pobedu ostvarili su i fudbaleri Volfsburga, koji su kod kuće dali četiri gola Bohumu.

Rešio je Bajern duel sa Majncom već posle prva 43 minuta. U petom je Bavarce u vođstvo doveo Serž Gnabri posle asistencije Sadija Manea, a u 28. minutu Džamal Muzijala posle asistencije Šupo-Motinga duplira prednost.

U 43. minutu Mane promašuje penal, ali odmah natrčava na odbitak i postiže svoj šesti bundesligaški gol u sezoni za 3:0. Do kraja poluvrmeena viđen je još jedan neiskorišćen penal, koji je odmah potom pretvoren u gol. U 45+4. minutu loptu je sa bele tačke ka golu Svena Ulrajha šutnuo Jonatan Burkart, ali je njegov udarac zaustavljen. Međutim, u nastavku akcije, posle kornera, Silvan Vidmer postiže prvi gol na utakmici za Majnc.

U nastavku su šampioni završili posao pogocima Gorecke, Tela i Šupo-Motinga, dok je drugi gol za Majnc dao Ingvartsen.

U narednom kolu Bajern gostuje Herti, a Majnc će dočekati Volfsburg.