Angelina Topić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u skoku uvis

Angelina Topić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u skoku uvis

Na Olimpijskom stadionu u Rimu, osamnaestogodišnja srpska atletičarka Angelina Topić zabeležila je izvanredan uspeh osvojivši srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu. Topićeva je impresionirala skokom od 197 centimetara, postavši druga najbolja u Evropi.

Iako je odlučila da preskoči visinu od 199 centimetara i krene na 201 kako bi nadmašila konkurenciju, Topićeva nije uspela u svom poduhvatu. Ukrajinka Jaroslava Mahučik osvojila je zlatnu medalju preskočivši visinu od 201 centimetar, dok je bronza pripala Irini Gerapčenko, takođe iz Ukrajine, sa skokom od 195 centimetara.

Ovo je prva medalja za Srbiju na ovom takmičenju, a Angelina Topić već je pokazala svoj talenat osvajajući bronzanu medalju na kontinentalnom šampionatu u Minhenu pre dve godine.

Iako je kiša koja je počela da pada između drugog i trećeg pokušaja otežavala situaciju, Topićeva je uspela da preskoči visinu od 197 centimetara iz trećeg pokušaja, samo za santimetar manje od svog ličnog i rekorda Srbije.

Angelina Topić je već pokazala svoj potencijal osvajajući treće mesto u Dijamantskoj ligi 2023. godine, dok je u mlađim kategorijama već bila šampionka Evrope 2022. (U18) i 2023. (U20), kao i bronzana na Svetskom prvenstvu 2022. (U20).