Simon Bajls predvodi Amerikanke do sedme uzastopne timske titule na svetskim prvenstvima u gimnastici

Simon Bajls predvodi Amerikanke do sedme uzastopne timske titule na svetskim prvenstvima u gimnastici

Predvođene Simon Bajls, Amerikanke su u sredu uveče osvojile rekordnu sedmu uzastopnu timsku titulu na Svetskom prvenstvu u gimnastici.

Američki tim u sastavu Biles, Shilese Jones, Skye Blakely i Leanne Vong u kombinaciji sa ukupno 167.729 bodova premogao Brazil i Francusku.

Američki tim pobedio je sa razlikom od 2.199 poena, pošto se pokazalo da je finale bilo bliže takmičenje nego što se očekivalo nakon što su Amerikanci pokazali dominantan učinak u kvalifikacijama.

Amerikanke su osvajale zlato u ekipnom takmičenju na svakom svetskom prvenstvu koje je uključivalo ekipno takmičenje od 2011. Njihova pobeda u Antverpenu prekinula je nerešen rezultat sa Kinezima za najduži niz uzastopnih timskih titula i učinila Biles najodlikovaniju gimnastičarku u istorije.

Biles sada ima 26 medalja na svetskim šampionatima, od kojih 20 zlatnih, uz njenih sedam olimpijskih medalja, uključujući olimpijsku titulu 2016. Njene 33 kombinovane medalje na dva najveća sportska događaja su jednu više od onoga što je Larisa Latinina iz Sovjetskog Saveza postigla.

Amerikanke su sakupile 42.966 poena i bile su druge iza Kine nakon prve rotacije nakon odličnog prikaza kineskih gimnastičarki na šipkama.

Biles je uspešno veče za američki tim završila sa spektakularnom rutinom na parketu nagrađenom sa 15.166.