Sevilja i dalje bez pobede u španskoj ligi, Barselona igra protiv Atletika Madrida kasnije

Sevilja i dalje bez pobede u španskoj ligi, Barselona igra protiv Atletika Madrida kasnije

Niz bez pobede Sevilje u španskoj ligi produžen je na osam mečeva nakon remija 1-1 sa Viljarealom kod kuće. Ova serija neuspeha dolazi četiri dana nakon eliminacije Sevilje iz Lige šampiona. Iako je Kike Salas doveo Sevilju u prednost u 75. minutu, Viljareal je izjednačio preko Jose Luisa Moralesa u 77. minutu. Ben Brereton je postigao gol u sedmom minutu nadoknade vremena, ali je nakon video-pregleda poništen zbog prekršaja nad Kikeom Salasom.

Sevilja, koja nije pobedila u ligi od septembra, sada se nalazi na 15. mestu na tabeli. Barselona će kasnije u nedelju igrati protiv Atletika Madrida. U drugim mečevima, Real Betis igrao je nerešeno 0-0 protiv Almerije koja je ostala jedini tim bez pobede ove sezone. Majorka je remizirala 0-0 sa Alavesom, a defanzivac Kordobe Dragiša Gudelj je bio u dobrom stanju nakon kolapsa tokom utakmice treće lige. Gudelj se srušio u martu nakon srčanog zastoja, a sada je dobro nakon incidenta u nedelju.

Sevilja se suočava sa nizom bez pobede u ligi od septembra i nije uspela da pobedi ni u osam uzastopnih mečeva. Uprkos vodstvu od 1-0 protiv Viljareala, nisu uspeli zadržati prednost, a nerešen rezultat ih ostavlja na 15. mestu na tabeli. Naredni izazov biće im duel sa Barselonom u nadi da prekinu niz bez pobede.