Šesta pobeda košarkaša Partizana zaredom

Šesta pobeda košarkaša Partizana zaredom

Košarkaši beogradskog Partizana zabeležili su šestu pobedu zaredom u svim takmičenjima – izabranici Željka Obradovića u nedelju su u čačanskoj „Dvorani kraj Morave“ kao gosti savladali Borac rezultatom 79:62 u okviru šestog kola ABA lige i opravdali ulogu favorita. Crno-beli su i dalje neporaženi u regionalnom takmičenju sa maksimalnim učinkom 6-0 na startu sezone.

Partizan na ovoj utakmici nije mogao da računa na Dantea Egzuma i Balšu Koprivicu, koji su se povredili tri dana ranije na utakmici šestog kola Evrolige, u kojoj je Partizan u Atini pobedio Panatinaikos. Od starta sezone u crno-belom taboru zbog povreda nema ni Alena Smailagića i Alekse Avramovića.

Borac nastavlja sa problemima na startu sezone – ekipa koju vodi Marko Marinović trenutno je na začelju tabele sa svih šest poraza u prvih šest rundi.

U sastav Partizana se na ovoj utakmici vratio Džejms Naneli, koji protiv Panatinaikosa nije igrao jer je bio bolestan. Šansu su, za razliku od meča u Atini, dobili srpski košarkaši Tristan Vukčević i Uroš Trifunović. Trener Obradović je na ovom susretu koristio devetoricu košarkaša, a svi su odigrali između 16 i 26 minuta.

Partizan je u vođstvu bio od starta utakmice, ali do poslednje četvrtine nije uspevao da je „prelomi“. Osam poena prednosti imali su crno-beli na poluvremenu, ali se ta razlika u trećoj četvrtini skoro skroz istopila. Međutim, nova serija gostiju u poslednjem kvartalu stavila je meč van domašaja Čačana.

Najefikasniji kod crno-belih bili su zamenik kapitena Danilo Anđušić sa 12 poena (3/8 iz igre, 5/6 penali) i krilni košarkaš Uroš Trifunović sa takođe 12 poena (4/6 iz igre). Zek Ledej imao je 11 poena i 7 skokova, a Naneli 11 poena i 4 skoka. Kevin Panter i Tristan Vukčević imali su po 9 poena.

U domaćem timu Marko Radonjić imao je 15 poena i 7 skokova, a Hanter Hejl i Aleksa Novaković dodali su po 9 poena.

Željko Obradović je od 1978. do 1984. godine bio plejmejker Borca, a potom je ostatak igračke karijere, koja je okončana 1991. godine, proveo kao košarkaš Partizana.

Crno-bele sada očekuju dve utakmice u Evroligi. U četvrtak desetog novembra Partizan će drugi put u samo sedam dana igrati u Atini, a ovog puta će rival Obradovićevom timu biti Olimpijakos u pirejskoj „Dvorani mira i prijateljstva“. Na tom duelu Partizan neće moći da računa na srpske igrače koji budu u sastavu reprezentacije Srbije, koja dan kasnije u Njukaslu igra protiv Velike Britanije u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Osam dana kasnije Partizan će u beogradskoj „Štark areni“ dočekati Makabi iz Tel Aviva. Evroligu u direktnim prenosima možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Iduću utakmicu u regionalnom takmičenju Partizan će odigrati dvadesetog novembra – u Beogradu će gostovati Split.

Što se tiče Borca, njih 18. novembra čeka duel u Podgorici – u sedmom kolu ABA lige gostovaće SC Derbiju.