Serhio Ramos postiže autogol i donosi Barseloni pobedu nad Seviljom

Serhio Ramos postiže autogol i donosi Barseloni pobedu nad Seviljom

U jednom od najiščekivanijih duela La Lige, Serhio Ramos, fudbalska legenda koja je obeležila generacije, doživeo je veče za pamćenje, ali ne onako kako je priželjkivao. Nakon 47 vatrenih duela protiv najvećeg rivala, Barselone, Ramos je konačno postigao gol, ali nažalost, za protivnički tim, Sevilju.

Na privremenom stadionu „Montžuik“, domaćin je nekako slomio otpor gostiju iz Andaluzije i stigao do prvog mesta na tabeli La Lige. U prvoj utakmici 8. kola, Barselona je savladala Sevilju rezultatom 1:0, a Ramos je postao nevoljni junak ovog susreta.

Trener Hoze Luis Mendilibar odlučio je da Ramosa uvrsti u startnu postavu, što je bila iznenađujuća odluka nakon što je veteran presedeo na klupi prethodne dve utakmice u prvenstvu. Međutim, ovaj potez se pokazao kao ključan za ishod meča.

Iako je Barselona napadala sa svih strana i pokušavala da probije čvrstu odbranu Sevilje, konačnu odluku doneo je Ramos u 76. minutu. Nažalost, to nije bio gol koji je osvojio srca Barseloninih navijača. Legendarni defanzivac nespretno je reagovao na pokušaj glavom 21 godinu mlađeg rivala, Lamina Jamala. Ramosova nespretnost se pretvorila u radost za Sevilju, dok je mladi Jamal zahvalio treneru na pruženoj šansi i upisao se među nezvanične asistente ove sezone.

Ovaj neočekivani autogol Serhija Ramosa bio je dovoljan da Barselona ostvari važnu pobedu i privremeno zauzme prvo mesto na tabeli La Lige. Ovaj susret će ostati zapamćen ne samo po Ramosovom nespretnom trenutku, već i kao jedan od najuzbudljivijih trenutaka u sezoni La Lige.