Serena Vilijams na Vimbldonu?

Serena Vilijams na Vimbldonu?

Bivša prva teniserka sveta Serena Vilijams nagovestila je u četvrtak da bi mogla da se vrati na dugo očekivani Vimbldon u junu, tačno godinu dana otkako je poslednji put igrala na turneji na istom grend slemu, prenosi Rojters.

Vilijams (40) je u suzama napustio prošlogodišnji meč prvog kola Vimbldona zbog povrede noge.

Takođe je preskočila Olimpijske igre u Tokiju i Otvoreno prvenstvo SAD 2021. zbog povrede tetive, kao i Australijan open ranije ove godine.

U priči na Instagramu sa NFL kvoterbekom Aronom Rodžersom, Serena je rekla: „Razgovarali smo o mom povratku, a on me navijao i spremao me za Vimbldon. Jedva čekam!“

Kada ju je Rodžers pitao o potencijalnom povratku na US Open, dodala je: „Vimbldon je pre US Opena, prvo moram da igram Vimbldon. Uzbudljivo!“

Vimbldon traje od 27. juna do 10. jula. Vilijamsova je sedam puta pobedila na mejoru na travi, a poslednji uspeh ostvarila je 2016. godine.

Ranije u četvrtak, njen dugogodišnji trener Patrik Muratoglu otkrio je da sada radi puno radno vreme sa dvostrukom grend slem šampionkom Simonom Halep nakon razgovora sa Vilijamsom. Opširnije

Vilijamsova, koja je u potrazi za neuhvatljivim 24. majorom od osvajanja poslednje grend slem titule na Australijan openu 2017, pala je na 246. mesto na ženskoj rang listi.

Stigla je do finala na četiri grend slema od kada je rodila ćerku Olimpiju 2017. godine, ali je u svakoj prilici gubila u uzastopnim setovima.