Krejčikovoj titula na Vimbldonu!

Krejčikovoj titula na Vimbldonu!

Barbora Krejčikova je šampionka Vimbldona.

Čehinja je u finalu najprestižnijeg turnira na svetu pobedila sedmu igračicu sveta Jasmin Paolini iz Italije rezultatom 2-1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4 za sat i 58 minuta igre i po drugi put u karijeri došla do Gren slem trofeja.

Krejčikova je prvi Gren slem pehar osvojila 2021. na Rolan Garosu u, do danas, jedinom odigranom finalu u karijeri u singlu. Ona je i vlasnica sedam GS titula u dubl konkurenciji, a interesantno je da nije izgubila nijedan odlučujući meč. U Londonu je slavila 2018. i 2022. u paru sa Katerinom Siniakovom.

Čehinja je sjajno počela meč i već u prvom gemu napravila je brejk i najavila „jednosmerni“ tok tog dela odlučujućeg duela. Krejčikova je u trećem gemu nije iskoristila još dve šanse da oduzme servis protivnici, međutim, to je nije obeshrabrilo, nastavila je da igra sigurno i snažno i ubrzo je duplim brejkom došla do ogromnih 4:1.

Dvadesetosmogodišnja teniserka je u preostala dva servis gema izgubila samo poen i superiorno povela sa 1-0 u setovima.

Očekivalo se da Krejčikova u istom tirmu nastavi, međutim, proradio je neverovatan borbeni duh Italijanke. Paolini je u drugom gemu napravila brejk, potom ga potvrdila za 3:0 i posle je sve bilo lakše.

Italijanka je u narednom gemu imala još dve prilike da oduzme servis Čehinji, ali nije uspela. Ipak, u poslednjem gemu je još jednim brejkom došla do 6:2 i izjednačenja u setovima 1-1.

Paolini je zabeležila poraz i u drugom Gren slem finalu u karijeri. Prethodno je pre nešto više od mesec dana u odlučujućem duelu na Rolan Garosu poražena od Ige Švjontek 6:2, 6:1.

U odlučujućem setu ključan je bio sedmi gem u kome je Čehinja iskoristila prvu brejk loptu u trećem setu. Krejčikova je potom bez izgubljenog poena potvrdila brejk, ali je u poslednjem imala mnogo problema.

Italijanka je svim silama pokušala da se vrati, kod rezultata 5:4 nije realizovala tri brejk lopte što je Čehinja iskoristila i prigrlila najvredniji teniski torfej.

U nedelju u 15 časova, u reprizi prošlogodišnjeg finala, za trofej u muškoj konkurenciji će igrati Novak Đoković i Karlos Alkaraz uz prisustvo princeze Kejt .