Šelton je nadjačao prvog nosioca Rubljova da bi se suočio sa Filsom u polufinalu Bazela

Šelton je nadjačao prvog nosioca Rubljova da bi se suočio sa Filsom u polufinalu Bazela

Ben Šelton je iznenadio teniski svet pobedivši prvog nosioca Andreja Rubljova u četvrtfinalu švajcarskog dvorana turnira. U ovom meču, Šelton je trijumfovao rezultatom 7-5, 6-7 (3), 6-4, uspešno spasavši šest brejk lopti i iskoristivši dve od njih. Ovo je bio njegov peti plasman u polufinale ove sezone, što je za njega veliki uspeh, posebno imajući u vidu izazovnog protivnika kao što je Rubljov.

Nakon meča, Šelton je istakao da je imao izazovne četvrtfinalne mečeve ove sezone, posebno protiv najboljih 10 igrača, ali da je konačno uspeo da se izbori sa tim pritiskom. U narednom meču, Amerikanac će se suočiti sa svojim prijateljem Arturom Filsom iz Francuske, protiv koga je nedavno izgubio u četvrtfinalu Tokija. Šelton je izrazio želju za osvetom i uzbuđenje zbog predstojećeg duela.

Fils je takođe ostvario zapaženu pobedu, savladavši trećeg nosioca Stefanosa Cicipasa sa 7-6 (5), 6-3. Francuz je istakao da je servirao veoma dobro, osvojivši čak 88% prvih servis poena i još uvek nije izgubio set na ovom turniru. Sa druge strane, četvrti nosilac Holger Rune nastavlja sa impresivnim nastupom, pobeđujući Davida Gofina iz Belgije sa 6-2, 6-4.

Ovaj dvoranski teniski turnir u Bazelu pruža uzbuđenje i neizvesnost, a publika sa nestrpljenjem očekuje naredne mečeve kako bi videla ko će se okititi titulom šampiona.