Uprkos Dončićevom tripl-dablu Seltiksi su savladali Maverikse sa 138-110

Uprkos Dončićevom tripl-dablu Seltiksi su savladali Maverikse sa 138-110

Džejson Tejtum je sjajnim učinkom od 32 poena, uključujući pet trojki, predvodio Boston Seltikse do impresivne pobede nad Dalas Maveriksima rezultatom 138-110. Ova pobeda produžava niz uzastopnih trijumfa Seltiksa na deset utakmica, čime su ukupno poboljšali svoj skor na impresivnih 47-12, čime su postali najbolja ekipa u NBA ligi.

Džejlen Braun se takođe istakao sa 25 poena i sedam skokova, dok je tim iz Bostona ukupno postigao 21 trojku. Ovo je druga pobeda Seltiksa nad Maveriksima ove sezone.

Luka Dončić je pružio još jedan triple-double učinak sa 37 poena, 12 skokova i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za Maverikse. Kristaps Porzingis je dodao 24 poena, ali nisu uspeli pratiti ritam trojki Bostona, šutevi su imali svega 9 od 34.

Boston je dominirao većim delom utakmice, sa Tejtumom koji je postao ključni igrač sa 22. utakmicom ove sezone sa najmanje 30 poena. Maveriksi su pokušavali smanjiti zaostatak, ali su na kraju bili nemoćni pred snažnom igrom Seltiksa.

Seltiksi će sledeću utakmicu odigrati kod kuće protiv Golden Stejt Voriorsa, dok će Maveriksi gostovati Filadelfija 76ersima u nedelju.