Argentina se plasirala u grupnu fazu finala Dejvis kupa, Baez ključni u pobedi nad Kazahstanom

Argentina se plasirala u grupnu fazu finala Dejvis kupa, Baez ključni u pobedi nad Kazahstanom

Argentinski tim je ostvario plasman u grupnu fazu finala Dejvis kupa nakon što je savladao Kazahstan rezultatom 3-2 u kvalifikacionoj rundi za najbolje od pet mečeva. Ključnu ulogu u pobedi odigrao je Sebastijan Baez, koji je obrisao dve meč lopte i osigurao pobedu protiv Dmitrija Popka rezultatom 6-4, 3-6, 7-6 (6) u nedelju.

Pored Argentine, i Belgija, Češka i Francuska takođe su zabeležile pobede u nedelju. Belgija je osigurala mesto u sledećem kolu nakon pobede nad Hrvatskom rezultatom 3-1, dok je Češka eliminisala Izrael sa 4:0. Francuska je takođe slavila istim rezultatom protiv Tajvana.

Ostale zemlje koje su se kvalifikovale za grupnu fazu su Sjedinjene Države, Brazil, Kanada, Finska, Nemačka, Holandija i Slovačka. Ove ekipe pridružiće se aktuelnom šampionu Italiji, vicešampionu Australiji iz 2023. godine, kao i vajld kard timovima Britaniji i Španiji u grupnoj fazi finala sa 16 ekipa, koja će se održati u četiri grada u septembru.

U plej-ofu Svetske grupe I, Indija je pobedila Pakistan sa 4-0, dok je Stefanos Cicipas pomogao Grčkoj da ostvari pobedu od 4-0 protiv Rumunije.