Sautempton dalje bez pobede nakon što je izgubio od rivala na južnoj obali Bornmuta

Sautempton dalje bez pobede nakon što je izgubio od rivala na južnoj obali Bornmuta

Ekipa Bornmuta pobedila je Sautempton rezultatom 3-1, čime je dodatno produbila loš početak Sautemptona u engleskoj Premijer ligi. Sautempton je ostao bez pobede posle šest odigranih utakmica, te se sada nalazi na dnu tabele, izjednačen na bod sa Vulverhemptonom. Ovaj niz predstavlja najslabiji početak novopromovisane ekipe u ligi od 1998. godine.

Brazilski napadač Evanilson postigao je svoj prvi gol za Bornmut, dok je Antoan Semenjo odigrao ključnu ulogu u pobedi, postigavši jedan i asistirajući kod još jednog gola dok je Bornmut dominirao u prvom poluvremenu.

Pomoćni trener Bornmuta, Tomi Elfik, izjavio je: „Gol koji smo očekivali od Evanilsona. On je inteligentan igrač s brzim trčanjima. Nismo ga dovoljno koristili, ali sam zadovoljan zbog njega. Prvo poluvreme je bilo reprezentativno za ono što smo trenirali. Atmosfera je bila električna.“

Bornmut se popelo na 11. mesto na tabeli nakon ove pobede. Markus Tavernier je bio ključan za početak domaćina, izvodeći brzi slobodan udarac koji je doveo do gola Evanilsona. Semenjo je nastavio pretnju po desnoj strani terena, a njegov centaršut je pronašao Luisa Kuka koji je postigao drugi gol za Bornmut.

Tejlor Harvud-Belis je postigao jedini gol za Sautempton na početku drugog poluvremena, ali to nije bilo dovoljno za povratak. Sautempton je imao više poseda lopte u drugom poluvremenu, ali nisu uspeli ozbiljno da ugroze gol Bornmuta.

Trener Sautemptona, Rasel Martin, izjavio je: „Nismo izgledali kao naša ekipa. Nedostajala je agresivnost i hrabrost. Delovalo je kao da igrači nisu bili fokusirani i da su bili u režimu samoodržanja na terenu. Ni malo mi se to nije dopalo. Pokazali su borbenost u drugom poluvremenu, ali bilo je prekasno.“