Sada znam da mogu da osvajam velike titule, kaže finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske Muhova

Sada znam da mogu da osvajam velike titule, kaže finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske Muhova

Karolina Muhova, koja nije nosilac, bila je blizu osvajanja svog prvog grend slema nakon živahnog povratka u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, ali iako je u subotu izgubila sa 6-2 5-7 6-4 od prvog tenisera sveta Ige Sviatek Čehinja sada zna da može da osvoji velike titule, piše Rojters.

Ova 26-godišnjakinja, koja je u polufinalu pobedila drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku, pazila je na broj nakon što je Sviatek prošao kroz prvi set i poveo sa 3-0 u drugom.

Ali Muhova je uzvratila, smanjivši neiznuđene greške i uznemirivši 22-godišnju Poljakinju svojim jednoručnim isečenim bekhendom i ispadanjem kako bi iznudila odluku.

Uprkos tome što je vodila u trećem, Muhova nije mogla da završi ono što bi bio nezaboravan oporavak i na kraju je gledala kako Sviatek podiže svoj treći trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske u četiri godine.

„Osećao sam da sam veoma, veoma blizu. Tesna utakmica. Nazvati sebe finalistom grend slema je neverovatno dostignuće i, svakako, velika motivacija za mene da radim u budućnosti i ponovo dobijem šansu da igram za ove velike titule, “ Ona je rekla.

Mučena povredama tokom svoje karijere, uključujući i kada je igrala u juniorima, Muhova, polufinalistkinja Australijan opena 2021., pala je na sredinu 200-ih nakon još jedne povrede 2021. godine.

Ona je ove nedelje rekla da su joj neki lekari posle te povrede 2021. rekli da možda više neće igrati. Međutim, još jednom se vratila u prvih 50 na Otvorenom prvenstvu Francuske.

„To je veoma velika motivacija, sada kada znam da je Iga broj jedan na svetu i da sam bila tako blizu. Mislim da sada mogu to da uradim“, rekla je ona. „To je dobro za samopouzdanje. To mi govori da sam u stanju da uradim ovo, da napravim ove velike rezultate.

„Veoma je motivišuće i sada osećam da to mogu i sigurno ću pokušati da ponovo dođem do toga i da se borim za titulu u narednim fazama.

Muhova, čiji je poraz bio njen prvi poraz od tri najbolje igračice u karijeri nakon pet pobeda, rekla je da se sada raduje turniru u Vimbldonu sledećeg meseca i sezoni na travi u kojoj se oseća ugodnije.

„Ne bih to očekivala toliko na šljaci, iskreno. Radujem se igrama na travi, na brzim podlogama, to su sigurno podloge koje volim i više volim“, rekla je ona. „Glavni fokus je očigledno Vimbldon.