Švajcarska remizirala sa Škotskom na Euru 2024

Švajcarska remizirala sa Škotskom na Euru 2024

Sa 32 godine i nakon igranja u MLS ligi, Šaćiri se vratio na međunarodnu scenu postigavši gol za Švajcarsku protiv Škotske na Euru 2024. Njegov pogodak doneo je izjednačenje 1-1 u ovom meču.

Ovaj gol označava Šaćirijev šesti uzastopni gol na velikim međunarodnim turnirima, počevši od Svetskog prvenstva 2014. godine. Njegova karijera obuhvata igranje za renomirane evropske klubove poput Bajern Minhena, Intera iz Milana i Liverpula, pre nego što se pridružio Čikago Fajeru.

Selektor Švajcarske, Murat Jakin, istakao je da je Šaćiri pokazao da živi za ovakve ključne trenutke. Golman Škotske, Angus Gan, nije uspeo da odbrani Šaćirijev udarac koji je završio u gornjem uglu mreže.

Utakmica je obeležena i izjavama trenera Stiva Klarka iz Škotske koji je priznao da je Šaćiri vrhunski igrač sposoban za takve pogotke. Švajcarska sada ima četiri boda u Grupi A, iza Nemačke koja je već obezbedila plasman u osminu finala.

Nade Škotske za prolaz dalje zavise od poslednje utakmice protiv Mađarske i rezultata drugih ekipa. Obe ekipe su imale prilike za gol, ali je rezultat ostao nerešen. Škotska, koja se nikada nije plasirala iz grupe na Svetskom prvenstvu ili Euru, održava optimizam među svojim navijačima.

Na drugoj strani, domaćin Nemačka je prva ekipa koja se plasirala u osminu finala nakon pobede nad Mađarskom. Nemačka je ostvarila dve pobede od dve utakmice na turniru.

U drugoj grupi, Hrvatska je zadržana na remiju od 2:2 protiv Albanije, zahvaljujući kasnom golu zamene Klaus Gjasule.