Mahačov osvojio UFC titulu u lakoj kategoriji

Mahačov osvojio UFC titulu u lakoj kategoriji

Islam Makhačov postao je najnoviji ruski šampion UFC-a nakon što je pobedio brazilskog rivala Čarlsa Oliveiru u drugoj rundi njihove borbe za titulu u lakoj kategoriji u Abu Dabiju.

Sa Khabibom Nurmagomedovim u svom uglu, Mahačov je oponašao svog prijatelja i mentora osvajanjem titule koju je nekada posedovao njegov kolega Dagestanac.

Mahačov, 31, sada je napisao svoj odlomak iz istorije UFC-a, dominirajući Oliveirom pre nego što je obezbedio pobedu submisijom u 3:16 minuta u drugom kolu na Etihad areni.

Takmičeći se u najvećoj borbi u karijeri, Mahačov se suočio sa pitanjima kako će se nositi sa pritiskom protiv Oliveire – iskusnijeg rivala koji je probio UFC-ovu laku elitu u svojim nedavnim izlascima u oktogon.

Ali – baš kao što je Nurmagomedov predvideo – Mahačov je zablistao pod jarkim svetlima u Abu Dabiju.

Rus je dominirao sa najviše pozicije u prvoj rundi takmičenja, pre nego što je desnom rukom potresao Oliveiru i spustio ga na strunjaču sredinom drugog kola.

Odatle, Mahačov je radio u submisiju u obliku trougla dok je Oliveira tapkao – čime je prekinut Brazilčev petogodišnji niz bez poraza u UFC-u i započeo Mahačovljevu vladavinu kao šampiona u lakoj kategoriji.