Rukometaši Srbije protiv Mađarske za prvi trijumf na šampionatu Evrope

Rukometaši Srbije protiv Mađarske za prvi trijumf na šampionatu Evrope

Rukometaši Srbije odigraće utakmicu drugog kola preliminarne faze Evropskog prvenstva protiv selekcije Mađarske. Duel je na programu od 20.30.

Rukometaši Srbije propustili su veliku priliku da u prvom kolu dođu do pobede protiv favorizovanog Islanda. S druge strane Mađarska je savladala Crnu Goru u prvom meču grupe C.

Selekciji Mađarske trijumf bi doneo plasman u glavnu rundu prvenstva Evrope, dok bi Srbija pobedom stigla nadomak nove faze.

Srbija je odlično odigrala meč protiv Islanda, pogotovo kada je reč o defanzivnoj igri. „Orlovi“ su maestralnom odbranom zaustavili razigravanje protivnika, nisu dozvolili pogodak Gisliju Torgejru Kristjansonu, jednom od najboljih srednjih bekova Evrope, ali pored toga sveli su individualne kreacije Omara Ingija Magnusona i Arona Palmarsona na minimum.

Reprezentacija Mađarske ima odličan tim. Bekovi šutiraju sa veće distance nego igrači Islanda, koji su, između ostalog najčešće pokušavali preko situacije jedan na jedan da dođu do golova.

Mađarska ima tri fizički i tehnički potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok i ritam utakmice – Mate Lekaj, Egon Hanus i Gerge Fazekaš.