Rukometaši Srbije igraju protiv Crne Gore

Rukometaši Srbije igraju protiv Crne Gore

Rukometaši Srbije odigraće duel trećeg kola preliminarne faze Evropskog prvenstva protiv Crne Gore. Utakmica je na programu od 18.00.

Rukometaši Srbije su nakon dva kola u grupi C osvojili bod. Odigrali su nerešeno protiv Islanda i poraženi su od Mađarske.

Protiv selekcije Crne Gore „orlovi“ su pod imperativom pobede, ali im ona ne garantuje prolaz, budući da je Island drugoplasirana selekcija u skupini sa tri osvojena boda.

Srbija bi u slučaju trijumfa nad Crnom Gorom i pobede Mađarske nad Islandom uspela da se domogne glavne runde Evropskog prvenstva u kojoj bi igrala sa selekcijama iz grupa A i B.

Reprezentacija Crne Gore nije osvojila nijedan bod. Mađari i Islanđani su bili bolji od Crnogoraca.

Rukometna reprezentacija Crne Gore sedmi put učestvuje na kontinentalnom prvenstvu. Najbolji rezultat ostvarili su 2022. zauzevši 11. poziciju u konačnom plasmanu timova.

Kvalifikacioni ciklus takmičenja za 16. šampionat Evrope Crna Gora je okončala na trećem mestu sedme grupe i zahvljujući najboljem učinku od svih trećeplasiranih selekcija stigla je na kontinentalni turnir.

Jedan od lidera tima je Branko Vujović, nekada perspektivni, a sada iskusni igrač, trenutno član bundesligaša Hanovera.

Vujović igra na poziciji desnog beka i krasi ga odličan šut sa distance.

Najbolji strealac tima u dosadašnjem delu turnira je Vuko Borozan, levi bek, sa 11 postignutih golova. Borozan je visok 203 centimetara, rođen je 1994. godine i trenutno nastupa za Lovećn.

Ekipa Crne Gore slovi za neugodnog rivala, a sa klupe je predvodi Vladimir Šola, proslavljeni rukometni golman.

Odlika Crnogoraca je borbenost i bez obzira na to što su završili učešće prvenstvu Evrope, sigurno je da će protiv Srbije biti željni trijumfalnog kraja.

Sistem takmičenja na šampionatu Evrope sačinjen je iz tri faze – premilinarne, glavne i završne. Po dve prvoplasirane selekcije u preliminarnoj rundi iz grupa A, B i C plasiraće se u glavnu rundu i biće smeštene u Prvu grupu, dok će timovi iz D, E i F grupa sačiniti Drugu grupu glavne runde.

Kasnije će po dve najbolje selekcije činiti polufinalne parove, dok će trećeplasirane selekcije odmeriti snage za peto mesto na turniru.