Rubljov savladao Cicipasa

Rubljov savladao Cicipasa

Andrej Rubljov je prvi put u karijeri izborio mesto u poslednja četiri ATP finala nakon što se vratio da pobedi grčkog rivala Stefanosa Cicipasa u Torinu u petak.

Par je ušao u takmičenje znajući da će pobedniku biti osigurano mesto u polufinalu, nakon što je svaki od njih ostvario po jednu pobedu iz prva dva meča u krugu na turniru.

Cicipas, šampion ATP finala 2019., pojavio se u kontroli kada je uzeo početni set rezultatom 6-3, da bi Rubljov pogodio nekoliko velikih udaraca i uzvratio i uzeo sledeća dva seta, 6-3 6-2, na Pala Alpitour arena.

Rubljov, 25, ulazi u poslednja četiri ATP finala po prvi put u tri nastupa na unosnoj završnici sezone, a sledeće će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruuda u subotu.

Ruud, 23, bio je pobednik „Zelene grupe“ u Torinu nakon što je ostvario dve pobede u tri meča u krugu.

„Zaista se radujem tome jer je Kasper tako dobra osoba na terenu i van njega“, rekao je Rubljov o predstojećem takmičenju.

„On je sjajan igrač, veliki borac. On je postigao toliko dobrih stvari ove sezone, tako da će to biti zaista dobar izazov za mene.

„Nadam se da ću dati sve od sebe i videću šta će se desiti“, dodao je Rus, koji juri petu ATP titulu u godini.

Novak Đoković – petostruki pobednik ATP finala – zadržao je savršen rekord u ovogodišnjoj grupnoj fazi pobedom nad već eliminisanim Danijelom Medvedevom u borbi u tri seta u petak.

Đoković je bio na čelu „Crvene grupe“ sa tri pobede od tri ispred Rubljova, a Srbin u subotu igra polufinale protiv Amerikanca Tejlora Frica.