Rubljov pobedio Matea Arnaldija sa 6-4, 6-2 posle odlaganja meča zbog kiše i plasirao se u finale National Bank Open-a

Rubljov pobedio Matea Arnaldija sa 6-4, 6-2 posle odlaganja meča zbog kiše i plasirao se u finale National Bank Open-a

Peti nosilac Andrej Rubljov je trijumfovao nad Mateom Arnaldijem rezultatom 6-4, 6-2 u polufinalu National Bank Open turnira u Montrealu. Meč je bio obeležen kratkom pauzom usled kiše na početku drugog seta. Rubljov, 26-godišnji teniser iz Rusije, ostvario je značajne pobede ove sezone u Madridu i Hong Kongu. U prethodnoj utakmici, u subotu uveče, savladao je prvog nosioca Janika Sinera rezultatom 6-3, 1-6, 6-2 u meču koji je bio otežan nepovoljnim vremenskim uslovima.

Meč je bio prekinut na sat i 40 minuta pri rezultatu 1-1 u drugom setu. Sa druge strane, Arnaldi, teniser iz Italije, imao je priliku da zaigra u svom prvom polufinalu Masters 1000 nivoa. U drugom polufinalu, Amerikanac Sebastijan Korda, nedavni pobednik turnira u Vašingtonu, trebao je da se sastane sa Aleksejem Popirinom iz Australije.

U četvrtfinalu turnira, Korda je pobedio drugog nosioca Aleksandra Zvereva sa 7-6 (5) 1-6 6-4, dok je Popirin nadmašio četvrtog nosioca Huberta Hurkača sa 3-6, 7-6 (5), 7-5. Vremenski uslovi su bili nepovoljni tokom turnira, sa kišom koja je odložila nekoliko mečeva. Kiša je uzrokovala prekid igre u četvrtak uveče i tokom petka, usled ostataka tropske oluje Debi, što je dovelo do premeštanja nekoliko mečeva na ponedeljak.