Ronaldo postavlja ultimatum za transfer

Ronaldo postavlja ultimatum za transfer

Kristijano Ronaldo je poverio da je voljan da napusti Mančester junajted ovog leta osim ako klub ne preduzme velike poteze na tržištu transfera da podrži novog menadžera Erika ten Haga, navodi se u izveštaju.

Ronaldo, 37, ima još godinu dana na ugovoru sa klubom sa Old Traforda sa mogućnošću dodatne sezone nakon toga, ali bi mogao da odustane i pre sledeće kampanje.

To je prema izveštaju portugalskog izdanja Rekord, u kojem se tvrdi da je Ronaldo rekao svom užem krugu da bi nedostatak aktivnosti transfera kako bi se rebalans slabe ekipe Mančester junajteda mogao dovesti do toga da traži negde drugde.

Zvezda broj sedam – koji je postigao najbolji gol za Junajted po povratku prošle sezone sa 24 gola u 38 utakmica u svim takmičenjima – javno je dao podršku novom šefu Ten Hagu, koji je preuzeo dužnost od nemoćnog privremenog menadžera Ralfa Rangnika.

„Ono što znam o (ten Hag) je da je uradio fantastičan posao za Ajaks, da je iskusan trener. Ali moramo mu dati vremena”, rekao je Ronaldo o Holanđaninu u komentaru za veb stranicu Mančester Junajteda.

„Stvari moraju da se promene onako kako on želi. Nadam se da ćemo imati uspeha, naravno, jer, ako imate uspeha, uspeh će imati i ceo Mančester. Želim mu sve najbolje.

„Srećni smo i uzbuđeni, ne samo kao igrači, već i kao navijači. Želim mu sve najbolje i verujmo da ćemo sledeće godine osvojiti trofeje.

Navodi se da su Ronaldo i Ten Hag razgovarali nekoliko puta, dok je novi šef Old Traforda opisao zvezdanog napadača kao „veličanstvenog“.

Ali imenovanje bivšeg igrača Ajaksa neće biti dovoljno da umiri zabrinutog Ronalda, uz dramatične tvrdnje da je zvezda čak na ivici „nervnog sloma“ zbog nedostatka transfera Junajteda do sada u ovom periodu.

Junajted se uglavnom dovodi u vezu sa holandskim plejmejkerom Barselone Frenkijem de Jongom, a navodno je u pregovorima sa danskim vezistom Kristijanom Eriksenom nakon što se uspešno vratio u Premijer ligu sa Brentfordom nakon što je prepao srce na Evropskom prvenstvu 2020.

Na drugom mestu, Junajted se povezivao sa Ajaksovim mladim brazilskim krilnim igračem Antonijem.

Ali sa odlaskom slobodnog agenta Pola Pogbe, gotovo sigurno u Juventus, Junajted će morati da obavi značajan posao nakon što je prošle sezone potonuo na najniži ukupan broj bodova u Premijer ligi, kada su završili na šestom mestu na tabeli.

Kao što se i očekivalo od jednog od velikana igre svih vremena, Ronaldo je postigao stabilan tok golova, ali portugalska zvezda je često smanjivala frustriranu figuru na terenu tokom bezobrazne kampanje tima.

Predloženo je da bi, ukoliko Ronaldo napusti Junajted, jedna od potencijalnih destinacija mogla biti Bajern Minhen, gde poljski napadač Robert Levandovski traži odlazak ovog leta.

Te tvrdnje su opovrgnute na drugim mestima, međutim, predsednik Bajerna Herbert Hajner je još 2020. rekao da bi Ronaldo bio „prestar” za njih.