Ronaldo postavlja rekord sezone Saudijske Pro lige, dok Al-Hilal završava bez poraza

Ronaldo postavlja rekord sezone Saudijske Pro lige, dok Al-Hilal završava bez poraza

Kristijano Ronaldo je završio sezonu Saudijske Pro lige na spektakularan način, postavivši novi rekord u broju postignutih golova. U ponedeljak je postigao dva gola za Al-Nasr u pobedi od 4-2 protiv Al-Itihada, čime je svoj ligaški saldo podigao na 35 golova, oborivši rekord Abderrazaka Hamdalaha iz 2019. godine.

Ronaldo je prvi gol postigao u poslednjim sekundama prvog poluvremena, iskoristivši dug pas Mohameda Al-Fatila. Drugi gol je postigao nakon kornera Marsela Brozovića, 21 minut pre kraja utakmice. Pet minuta kasnije, zamenjen je uz ovacije domaćih navijača.

Sezona za Ronalda bila je puna akcije, uključujući četiri het-trika, jedan crveni karton i suspenziju zbog incidenta sa navijačima Al Šababa. Al-Nasr je sezonu završio na drugom mestu, sa 14 bodova zaostatka za Al-Hilalom, koji je bez poraza osvojio prvenstvo.

Al-Hilal je dominirao ligom, iako je Nejmar, potpisan iz Pari Sen Žermena, propustio veći deo sezone zbog povrede. Aleksandar Mitrović, koji je prošlog leta došao iz Fulama, bio je drugi najbolji strelac lige sa 27 golova.

Trener Al-Hilala, Horhe Hesus, istakao je jedinstvo i talent svog tima kao ključne faktore uspeha. „Ova sezona je bila zaista izuzetna za tim, verovatno naša najbolja ikada“, rekao je Hesus.

Al-Itihad je imao razočaravajuću sezonu, uprkos prisustvu zvezda poput Karima Benzeme, N’Golo Kantea i Fabinha. Loši rezultati koštali su Nuna Santoa trenerskog posla u novembru.

Al-Ahli, još jedan tim preuzet od strane Saudijskog fonda za javna ulaganja, završio je treći, zahvaljujući kasnom golu Roberta Firmina protiv Al-Faihe.

Ronaldo će imati još jednu šansu za trofej kada se Al-Nasr sastane sa Al-Hilalom u finalu Kupa kralja u petak, zaključujući sezonu koja je potvrdila njegov status jedne od najvećih fudbalskih zvezda na svetu.