Ronaldo doneo Portugalu kasnu pobedu na 200. međunarodnom nastupu

Ronaldo doneo Portugalu kasnu pobedu na 200. međunarodnom nastupu

Kristijano Ronaldo postigao je zapanjujući kasni gol dok je Portugal pobedio Island sa 1-0 u utorak i produžio svoj savršeni rekord u kvalifikacionoj grupi J za Evropsko prvenstvo 2024. u istorijskoj noći za napadača koji je postao prvi igrač koji je upisao 200 međunarodnih nastupa, piše Rojters.

Ronaldo je već držao rekord po broju međunarodnih nastupa kada je nadmašio Kuvajta Badera Al-Mutavu, koji je držao rekord od 196 utakmica, tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna u martu.

Portugal se mučio da izađe iz mrtve tačke protiv Islanda, ali je pojačao pritisak nakon što je Vilum Tor Vilumson isključen zbog drugog žutog kartona nakon grubog meča protiv zamenika Gonkala Inasija u 81. minutu.

Ronaldo je morao da čeka dva minuta da proslavi pobednika, jer je sudija prvo isključio njegov udarac iz neposredne blizine u 89. minutu zbog ofsajda, ali je gol dat nakon što je repriza VAR-a pokazala da je delimično bio na strani.

Bio je to Ronaldov 123. gol za Portugal, čime je produžio njegov rekord kao najbolji međunarodni strelac svih vremena.

Rezultat je ostavio Portugal na vrhu sa 12 bodova, dva ispred drugoplasirane Slovačke, koja je ranije u utorak pobedila Lihtenštajn sa 1-0 na gostovanju kod Lihtenštajna.

Portugal je krenuo agresivnije, ali je Island polako preuzeo kontrolu i imao dve odlične šanse da povede u prvom poluvremenu preko defanzivca Viktora Palsona i beka Hordura Magnusona.

Ali Portugal je uzvratio posle pauze i postepeno ušao u igru, a Ronaldov gol je obezbedio bodove.