Frustrirajuće prvo poluvreme za Kristijana Ronalda: Portugal 0-0 sa Slovenijom na pauzi u osmini finala Evropskog prvenstva

Frustrirajuće prvo poluvreme za Kristijana Ronalda: Portugal 0-0 sa Slovenijom na pauzi u osmini finala Evropskog prvenstva

Kristijano Ronaldo imao je frustrirajuće prvo poluvreme dok je Portugal bio zadržan na 0-0 protiv Slovenije u osmini finala Evropskog prvenstva. Kapiten Portugalije bio je najbliži postizanju gola snažnim udarcem iz slobodnog udarca u 34. minutu, koji je jedva prošao preko prečke. Golman Slovenije, Jan Oblak, bio je dobro pozicioniran.

Ronaldo je dva puta propustio priliku da se poveže glavom na centaršuteve koje su uputili Bernardo Silva i Vitinja, pokazavši da mu je sa 39 godina tajming u vazduhu postao izazovniji. Nakon jedne od propuštenih prilika, Ronaldo je raširenih ruku gledao u nebo, izražavajući frustraciju.

Žoao Paljinja je pogodio spoljni deo stative poslednjim udarcem u prvom poluvremenu, dodajući još jedan trenutak uzbuđenja za Portugal.

Slovenija, koja igra svoju prvu nokaut utakmicu na velikom turniru, bila je dobro organizovana, ali je stvorila malo šansi. Benjamin Šeško je imao jedan udarac iz daljine u 44. minutu nakon galopskog trčanja, ali je golman Diogo Kosta lako izveo odbranu.

Pobednik ovog meča će se suočiti sa Francuskom u četvrtfinalu u petak u Hamburgu.