Mediji: Ronaldo će biti otpušten i tužen od strane Mančester Junajteda

Mediji: Ronaldo će biti otpušten i tužen od strane Mančester Junajteda

Mančester junajted je potvrdio da preduzima „odgovarajuće korake“ nakon zapaljivog TV intervjua Kristijana Ronalda sa Pirsom Morganom u kojem je fudbaler napao istaknute ličnosti kluba.

Nesreće se nastavljaju sa izvanrednog sastanka između Ronalda i Morgana koji je ove nedelje emitovan na britanskoj televiziji u dva dela, a čiji su delovi bili dostavljeni medijima poslednjih nekoliko dana.

Između ostalog, 37-godišnji napadač je optužio Junajted da ga je „izdao“ nakon što se prošle godine vratio na Old Traford, rekavši i da „ne poštuje“ menadžera Erika ten Haga, dok je osudio američke vlasnike Junajteda, porodicu Glejzer. kao „nebriga“ za klub.

U nemogućnosti da ćuti usred medijskog pandemonijuma i nemira navijača, Junajted je u petak izdao zvaničnu izjavu u kojoj kaže da je „pokrenuo odgovarajuće korake kao odgovor na nedavni intervju Kristijana Ronalda za medije“.

„Nećemo davati dalje komentare dok se ovaj proces ne završi“, dodaje se u poruci.

Prema brojnim medijskim izveštajima, uključujući i ESPN, giganti sa Old Traforda sada traže da raskinu Ronaldov ugovor sa klubom, dok ga potencijalno tuže za kršenje ugovora.

Kaže se da napadač zarađuje čak 500.000 funti nedeljno (595.000 dolara) u Junajtedu, u ugovoru koji traje do kraja sezone.

Ronaldo se vratio u svoj bivši tim iz Juventusa uz veliku pompu u leto 2021. godine, nakon što je osvojio Ligu šampiona i het-trik titula u Premijer ligi tokom svog prvog perioda sa Junajtedom pre nego što je otišao u Real Madrid 2009. godine.

Petostruki osvajač Zlatne lopte bio je najbolji strelac Junajteda sa 24 gola u 38 nastupa u svim takmičenjima prošle sezone.

Međutim, retko se koristi otkako je Ten Hag preuzeo dužnost tokom leta, sa pitanjima kako Ronaldo može da se uklopi u Holanđanin željeni stil visokog presinga.

Ronaldo i agent Horhe Mendes pokušali su da isplaniraju odlazak sa Old Traforda pre nove sezone, ali nisu uspeli da pronađu odgovarajuće mesto za sletanje.

Trenutno sa Portugalom dok se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Kataru, Ronaldo bi mogao da ostane bez kluba do završetka turnira.