Ronaldo bi mogao da debituje u Saudijskoj Arabiji u prijateljskoj utakmici PSŽ-a

Ronaldo bi mogao da debituje u Saudijskoj Arabiji u prijateljskoj utakmici PSŽ-a

Kristijano Ronaldo će odslužiti suspenziju pre nego što debituje u ligi za svoj novi saudijski klub Al Nasr, ali bi mogao da igra protiv Pari Sen Žermena u prijateljskoj utakmici ovog meseca, rekao je trener Rudi Garsija.

Ronaldo je u petak propustio prvu od dve domaće utakmice za Al Nasr nakon što ga je suspendovala Fudbalska asocijacija Engleske (FA) jer je navijaču izbio telefon iz ruke posle poraza Mančester junajteda od Evertona u aprilu.

Garsija je potvrdio da će 37-godišnji napadač takođe propustiti ligašku utakmicu protiv Al Šababa i debitovati protiv Etifaka 22. januara – osim ako ne bude igrao protiv PSŽ-a Lionela Mesija u timu sastavljenom od igrača Al Nasra i Al Hilala u Rijad 19. januara.

„To neće biti sa dresom Al Nasra. Biće to mešavina Al Hilala i Al Nasra“, rekao je Garsija, a prenosi L’Ekip.

„Kao trener Al Nasr-a, ne mogu da budem zadovoljan ovim mečom. Što se tiče razvoja, da vidim PSŽ, da vidim sjajne pariske igrače, to je zaista dobra stvar. Ali imamo prvenstvenu utakmicu tri dana kasnije.

„Što se tiče rasporeda, moglo je bolje da se smisli. Ali to nije velika stvar… Mi smo u prednosti, srećni smo. Teško je osvojiti prvenstvo, ali nameravamo da to uradimo.“

Garsija je rekao da je Ronaldov dolazak u Saudijsku Arabiju sličan Peleovom prelasku u Njujork Kosmos, osvetljavajući malo poznati saudijski klub koji je od njegovog potpisivanja prošlog meseca prikupio više od 10 miliona novih pratilaca na Instagramu.

Bivši trener Lila i Olimpika iz Liona rekao je da se nada da će Ronaldo ponovo otkriti uživanje u igranju fudbala nakon burnog dvomesečnog perioda tokom kojeg mu je raskinut ugovor sa Junajtedom, a Portugal izgubio u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Poslednjih meseci, između Mančester junajteda, reprezentacije, ali i na privatnom nivou, nije imao lake trenutke“, rekao je Garsija.

„Ako ponovo nađe zadovoljstvo da igra, biće to dobar cilj za postizanje.