Brazil prekinuo niz poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pobedom nad Ekvadorom

Brazil prekinuo niz poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pobedom nad Ekvadorom

U petak je Brazil prekinuo svoj negativni niz u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine pobedom od 1:0 protiv Ekvadora, zahvaljujući golu Rodriga, zvezde Real Madrida. Brazilac je postigao odlučujući gol u 30. minutu udarcem sa distance koji je defanzivac Ekvadora skrenuo u desnu stativu.

Ova pobeda predstavlja značajan trenutak za petostrukog svetskog šampiona, koji je pretrpeo tri uzastopna poraza od Urugvaja, Kolumbije i Argentine prošle godine. Nakon što su prošli kroz tešku fazu, Brazilci su se popeli na četvrto mesto na tabeli sa 10 bodova iz šest utakmica, dok je Ekvador pao na šesto mesto sa osam bodova. Ovaj rezultat je prekinuo niz od pet utakmica bez poraza za Ekvadorce.

U drugom značajnom događaju dana, Urugvaj, koji je nedavno bio bez svog starog napadača Luisa Suareza, završio je meč protiv Paragvaja bez golova. Suarez, koji je najavio povlačenje iz nacionalnog tima, odigrao je svoj poslednji meč za Urugvaj, završivši karijeru sa 69 postignutih golova u reprezentativnom dresu. Urugvaj sada zauzima treće mesto na tabeli sa 14 bodova, četiri manje od prvoplasirane Argentine.

Kolumbija je nastavila svoj dobar niz u kvalifikacijama, ostajući neporažena sa tri pobede i četiri remija nakon što je izjednačila sa Peruom 1-1 u Limi. Luis Diaz, napadač Liverpula, postigao je gol za Kolumbiju u 81. minutu, dok je Aleksander Kalens prethodno doveo Peru u vođstvo u 67. minutu. Peru je na poslednjem mestu sa tri boda iz šest utakmica.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine nastavljaju da budu uzbudljive, sa velikim borbama za pozicije koje vode na prvenstvo koje će se održati u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi.