Austrija osvaja bod u gostima u Belgiji

Austrija osvaja bod u gostima u Belgiji

Austrija je osvojila potencijalno važan bod u gostima pošto je u subotu u Briselu remizirala Belgiju sa 1:1 u svojoj Grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, okončavši impresivnu pobedničku seriju svojih domaćina u pripremnim utakmicama, piše Rojters.

Rezultat je značio da je Austrija, koja je odigrala snažnu fizičku utakmicu, napredovala na sedam bodova iz tri utakmice, tri više od Belgije, koja je igrala drugu utakmicu u grupi, u pokušaju da se kvalifikuje za finale sledeće godine u Nemačkoj.

Austrija je povela iz kornera u 21. minutu, prebacila se na zadnju stativu gde je Mihael Gregorič ubacio loptu. Belgijski vezista Orel Mangala ispružio je petu u neuspešnom pokušaju da blokira loptu i uspeo je samo da je skrene pored golmana Tiboa Kurtoa. .

Romelu Lukaku, kapiten Belgije u odsustvu povređenog Kevina De Brujnea, propustio je dobru šansu početkom drugog poluvremena, ali je to nadoknadio u 61. minutu kada je dobio vreme da se okrene i šutira u izjednačenje.

Ovaj gol je produžio Lukakuov rekord za njegovu zemlju na 73 gola u 108 nastupa, ali je remijem okončan niz od 15 uzastopnih pobeda Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji se proteže do 2015. godine.

Kurtoa je skočio u vodu kako bi odbio Stefanu Pošu da povrati vođstvo Austrije ubrzo nakon toga, ali je ugradnja Belgije uskratila pobedu u nadoknadi vremena pošto je Juuri Tilemans zveckao prečku.

Utakmica je bila razočaravajući debi na domaćem terenu za novog selektora Belgije Domenika Tedeska, čija ekipa sledeća igra na gostovanju Estoniji u utorak.

Austrija ima šansu da zadrži vođstvo u grupi kada se iste noći u Beču sastane sa Švedskom.