Zvezda u osmini finala Kupa Srbije

Zvezda u osmini finala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, pošto su u meču 1/16 finala kao gosti savladali drugoligaša Inđiju rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Rišairo Živković u 24. minutu.

Meč u Inđiji doneo je dobar, otvoren fudbal, a za to su bili najzaslužniji domaći fudbaleri, koji su od starta jurnuli ka golu Zorana Popovića.

Posle šanse Riznića i stative Slavoljuba Đokića, dosuđen je penal za Crvenu zvezdu. Kataji je šutirao, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih Darko Vukašinović.

I u nastavku meča igralo se otvoreno. Pretili su Đokić i Kukolj sa jedne, Rodić i Kataji sa druge strane.

U 23. minutu sudija Ivković se obratio delegatu zbog skandiranja Zvezdinih navijača „Ne damo vam novog Toleta“, upućenih Nenadu Bjekoviću, potencijalnom predsedniku FSS.

Bila je to uvertira u vođstvo crveno-belih. Katai je centrirao iz prekida na dalju stativu, Pankov je ubacio loptu u peterac, a tamo je glavom precizno šutirao Rišairo Živković, što je bio njegov prvenac u dresu šampiona Srbije.

Zbog novog skandiranja Zvezdinih Delija na račun Nenada Bjekovića, sudija je u 28. minutu prekinuo meč na dva-tri minuta.

U nastavku meča bilo je prilika na obe strane i pravo je čudo kako niko više nije uspeo da postigne gol.

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, bio je zadovoljan posle meča prolaskom u osminu finala.

„ Posle pauze, uvek su te prve utakmice teške, jer smo sve vreme imali 12-13 igrača na treningu. Prošli smo i to je najvažnije. U prvih 10 minuta smo mogli da primimo i da postignemo gol, bilo je tu svega. Čestitao bih momcima, koji su izdržali sve napore i sada možemo da se posvetimo narednim mečevima „, rekao je Stanković.

Nebojša Jandrić, trener Inđije, lidera Prve lige Srbije, nije bio preterano tužan zbog eliminacije iz Kupa.

„ Zadovoljni smo s onim što smo prikazali i otporom koji smo pružili favoritu. Zadovoljni smo sa odgovorima koje smo dobili nakon ovog meča. Čestitam Zvezdi na pobedi i prolasku, a mi se nadamo da ćemo se ponovo sresti naredne godine ovde, u nešto povoljnijim okolnostima po nas. „