Rezultatski kolaps selekcija FSS, deklasirani i omladinci

Rezultatski kolaps selekcija FSS, deklasirani i omladinci

Rezultatski kolpas reprezentativnog fudbala u Srbiji! Posle blamaža seniora i selekcije do 21 godine u Rusiji i Luksemburgu, kadeti su izgubili od Danske, a omladinci posle dva poraza na kvalifikacionom turniru u Portugalu ostali bez šansi za plasman na EP.

Omladinci su u prvom kolu izgubili od Danske (1:3), a večeras ih je razbio domaćin kvalifikacionog turnira Portugal. Na poluvremenu je bilo 2:0, a na kraju meča 4:1. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Stanković pogotkom u 93. minutu.

Povezano Veruje li još neko? Reprezentacija 22. mar 2024 139 Reprezentacija 22. mar 2024 139 Čekajući „starog“ Piksija i pobede nad jačim od Crne Gore Reprezentacija 22. mar 2024 10 Reprezentacija 22. mar 2024 10

Jovan Mijatović nije bio ni u protokolu za utakmicu, a selektor Radovan Krivokapić je u porazu od Portugala izveo tim: Lijeskić, Simić, Serafimović, Vasiljević (od 46. Aleksić), Đekić (od 75. Petrović), Mladenović (od 46. Sremčević), Stanković, Vukićević, Bukinac, Šljivić (od 75. Majstorović), Luković (od 67. Mirčetić).

Fijasko mlađih reprezentativnih selekcija, na čijem je čelu direktor Nikola Lazetić, ozbiljan je problem srpskog fudbala, veći od trenutnog izgleda tima koji će pod komandom Dragana Stojkovića igrati na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Lutanje bez kompasa posebno je bilo primetno u mladoj reprezentaciji, gde su često menjani selektori i njihov izbor vršen bez zadovoljavanja osnovnih kriterijuma.

Ako je mlada reprezentacija proglašena za „izgubljenu generaciju“ posle poraza od 1:9 u Engleskoj i mučenja protiv rivala sa fudbalske periferije, očekivanja od omladinaca bila su veća.

Nije bilo realno da se zauzme prvo mesto u Portugalu, ali još manje da se doživi katastrofalan poraz. Krupan kiks zabeležen je u prvom kolu protiv Danske.

Danas su od Danske poraženi i kadeti (0:1), ali su šanse na plasman na završni turnir i dalje dobre zbog činjenice da sedam drugoplasiranih iz osam grupa ide dalje. Pobeda nad Turskom u poslednjem kolu trebalo bi da garantuje i plasman.