Monpelje na ivici katastrofe: Posle četvrtog kola poslednji na tabeli, finansijski problemi i povrede pogoršali situaciju

Monpelje na ivici katastrofe: Posle četvrtog kola poslednji na tabeli, finansijski problemi i povrede pogoršali situaciju

Sezona francuske lige u kojoj Monpelje slavi 50. godišnjicu postoji, ali početak sezone za tim iz južnog grada označen je ozbiljnim problemima. Monpelje se nalazi na dnu tabele nakon samo četiri kola, bez pobede i sa značajnim izazovima.

Finansijski problemi, uključujući značajan pad prihoda od televizijskih prava, sprečili su klub da obezbedi potrebna pojačanja. Rezultat je tragičan – Monpelje je trenutno poslednji na tabeli, sa samo jednim remijem i tri poraza, uključujući nedeljni poraz od Rena rezultatom 3-0.

Pored finansijskih problema, Monpelje se suočava sa povredama ključnih igrača, uključujući sve tri leva beka, što dodatno otežava situaciju. U nedeljnom meču protiv Rena, Monpelje je bio potpuno nadmašen. Ludović Blas otvorio je rezultat u 24. minutu, dok su Arno Kalimuenda i Albert Gronbek dodali još dva gola za pobedu Rena.

Ovo je drugi put ove sezone da je Monpelje primio 13 golova u četiri prvenstvene utakmice, postavši prvi tim od Strazbura u sezoni 2000-2001 koji je doživeo ovakvu sudbinu.

U međuvremenu, PSŽ je nastavio sjajnu formu sa četvrtom pobedom u isto toliko utakmica. Usman Dembélé je briljirao sa dva gola u pobedi od 3-1 protiv Bresta, dok je PSŽ trenutno na vrhu tabele sa dva boda prednosti.

U ostalim nedeljnim utakmicama, Keito Nakamura postigao je pobednički gol u dodatom vremenu za Rems, koji je pobedio Nant sa 2-1, dok je Tuluz ostvario svoju prvu pobedu sezone pobedivši Le Havr sa 2-0.