Anćeloti: Real ne uzima zdravo za gotovo tri gola prednosti u odnosu na Liverpul

Anćeloti: Real ne uzima zdravo za gotovo tri gola prednosti u odnosu na Liverpul

Real Madrid neće biti samozadovoljan protiv Liverpula u revanš meču osmine finala Lige šampiona na svom terenu uprkos tri gola prednosti u prvom meču, rekao je trener Karlo Anćeloti na konferenciji za novinare u utorak.

Nadmetajući se za rekordnu 15. titulu Lige šampiona, šampioni Španije i Evrope došli su iz pozadine da bi prošli mesec pobedili na Enfildu rezultatom 5-2.

Ali Anćeloti je rekao da njegovi igrači neće zaboraviti da su morali da uzvrate sa dva gola naniže da bi zaslužili pobedu i da je Liverpul sposoban da izazove dramatičan poraz u Ligi šampiona na Bernabeuu u sredu.

„Moramo da počnemo utakmicu bolje nego na Enfildu. Pronađite balans između odbrane i napada jer smo videli šta se tamo desilo u prvih 15 minuta“, rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare.

„Ne smemo da zaspimo i pronađemo pravi balans i ne igramo se sa rezultatom u glavi. Nećemo samo da izađemo i branimo se, već moramo da obradujemo naše navijače.

„Tako da ćemo stupiti na teren koncentrisani od prvog minuta i igraćemo na pobedu. Ne postoji drugi način.

Anćeloti se takođe sveže seti i prošlosezonskog četvrtfinala protiv Čelsija, kada je Real pobedio u prvoj utakmici u Londonu sa 3-1, ali je zaostao sa 3-0 na svom terenu, morao je da uzvrati da bi obezbedio rezultat od 3-2 koji im je obezbedio mesto u polufinale.

„Igra Čelsija je veoma živa u našim mislima“, rekao je Anćeloti.

„To će nam pomoći da igramo drugačiju utakmicu (u sredu)… Nećemo da igramo zatvorenu utakmicu, već da igramo naš najbolji ofanzivan fudbal. Igrači to razumeju. Zato mislim da će to biti otvorena utakmica.

„Moramo da uradimo obe stvari dobro: branimo se i napadamo, ali više razmišljamo o napadu.

Defanzivac Antonio Ruediger, koji je prošle sezone bio igrač Čelsija, složio se sa svojim menadžerom oko stava koji tim treba da zauzme.

Moramo bolje da pristupimo utakmici nego na Enfildu, ne možemo sebi da priuštimo da zaspimo, videli smo šta se desilo“, rekao je Rudiger.

„Kada igrate protiv Real Madrida osećate nešto drugačije u atmosferi stadiona Santjago Bernabeu.

„Za mene je čast biti ovdje i igrati sa saigračima na nivou (Karima) Benzeme i (Luke) Modrića. Daćemo sve od sebe da napredujemo.